Politika

Kovačević: ''DPS će pobijediti u svih 14 opština''

Izvor

Bez obzira da li će ovi ideološki i partijski „srodnici“ zajednički nastupiti na izborima, DPS Crne Gore će u svih 14 crnogorskih opština u kojima se oni održavaju, ostvariti ubjedljive izborne pobjede, jer smo partija koja politički ne tumara, partija sa jasnim programom i dokazanosposobnim ljudima, a aksiom je da ono što dogovorimo sa građanima uspješno i ostvarujemo, rekao je Kovačević u saopštenju dostavljenom Portal Analitika.

On je istakao da je to nenadoknadiva prednost DPS Crne Gore u odnosu na sve njih bez obzira da li će nastupiti pod jednim ili više imena.

- Potraga za partijama manjina radi uspješnijeg maskiranja ove političke skalamerije u prodržavnu i multietničku pojavu je njihov trenutni prioritet.

Treba naći nekoga ko će u njihovo ime saopštiti građanima opštine Tuzi da su naoružane kolone koje su predvodili prije desetak godina prema ovoj opštini išle sa dobrim namjerama, da je sedmi bataljon čuvao mir i raspirivao toleranciju u Pljevljima, Bijelom Polju, Rožajama, Plavu, Beranama itd., i da, ukupno, oni nisu oni isti koji su podržavali i sprovodili projekte čija je cijena bila Crna Gora.

Na stranu pitanje kako bi ta eventualna politička skalamerija funkcionisala da, kojim svjetskim čudom, u nekoj od 14 opština i dobije većinsko povjerenje građana, navodi Kovačević.

On je istakao da je proces udruživanja dijela crnogorske opozicije je u svim svojim pojavnim oblicima više nego karikaturalan.

- Pokušaj objedinjavanja navodnih političkih snaga je u stvari samo pokušaj objedinjavanja „naslova“ političkih partija, od kojih najveći dio u tome traži šansu da kao naslov opstane u crnogorskom političkom registru. Od PzP-a pa do Jugoslovenske ljevice. „Ujedinjenje ili smrt“ kako bi rezimirali njihovi partneri iz Nove.

Najsmiješnije je, kada se tako nešto pokušava predstaviti javnosti kao građenje ozbiljne političke alternative crnogorskoj vlasti ili čak snažne političke opasnosti crnogorskoj vlasti. Ujedinjenje Nove srpske sa Narodnom i Demokratskom srpskom, Pokreta za promjene sa Demokratskim centrom, SNP sa Jugoslovenskom strankom može ozbiljno da zvuči, ali samo pod uslovom da se ne zna da se radi o okupljanju restlova jedne iste politike u kojoj ih ni 2006.godine nije bilo „više nego dovoljno“ da kažu „NE“ crnogorskoj državi, zaključuje Kovačević.

Portal Analitika