Crna hronika

Na zahtjev odbrane jednog od optuženih

Kontrola optužnice za predmet "Plantaže" odložena za jun

Kontrola optužnice podignute protiv šest bivših rukovodilaca u "Plantažama 13. jul” odložena je i danas, potvrdila je za Portal Analitika savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda, Marija Raković.


Ilustracija Foto: Pobjeda
Ilustracija
B.R.K.
B.R.K.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Novo ročište zakazano je za 16. jun. 

"Ročište je odgođeno na zahtjev odbrane jednog od optuženih jer mu optužni akt Specijalnog tužilaštva nije dostavljen", kazala nam je Raković. 

Kontrola optužnice već je odlagata u martu.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv okrivljenih Veselina Vukotića, Đorđija Rajkovića, Seada Šahmana, Duška Perovića, Boža Mihailovića i Verice Maraš, zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Oni se sumnjiče da su od 24. decembra 2019. godine do 23. aprila 2020. godine u Podgorici, kao odgovorne osobe u oštećenom preduzeću Plantaže, zloupotrijebili svoj položaj u pogledu raspolaganja tuđom imovinom i nijesu vršili svoju dužnost, pa su tako firmi OMP pribavili protivpravnu imovinsku korist koja prelazi iznos od 40 hiljada, a Plantažama nanijeli imovinsku štetu.

SDT je u avgustu prošle godine proširilo istragu tokom koje je uhapšena bivša izvršna direktorica, Verica Maraš, zbog sumnje da je Plantažama napravila štetu od oko pet miliona.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.