Literatura

Djelo je i danas aktuelno, naročito ako se ima u vidu narastajući istorijski revizionizam

Kontrarevolucija u Crnoj Gori – četnički i federalistički pokret 1941‒1945: Knjiga Radoja Pajovića sjutra na FCJK

Knjiga objavljena 1977. prikazuje ulogu i karakter četničkog i federalističkog pokreta na osnovu brojnih dokaza koje je autor prikupio iz relevantnih izvora

Kontrarevolucija u Crnoj Gori – četnički i federalistički pokret 1941‒1945: Knjiga Radoja Pajovića sjutra na FCJK Foto: FCJK
Portal AnalitikaIzvor

Knjiga„Kontrarevolucija u Crnoj Gori – četnički i federalistički pokret 1941‒1945“ autora Radoja Pajovića biće predstavljena u četvrtak 30. novembra u 18 sati na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost.

Na promociji će govoriti mr Jadranka Selhanović, prof. dr Boban Batrićević, mr Danilo Kalezić i Stevan Radunović. Moderatorka će biti mr Sanja Orlandić.

Knjiga Radoja Pajovića objavljena je 1977. i prikazuje ulogu i karakter četničkog i federalističkog pokreta na osnovu brojnih dokaza koje je autor prikupio iz relevantnih izvora.

Knjiga je i danas aktuelna, naročito ako se ima u vidu narastajući istorijski revizionizam koji saradnike okupatora iz Drugoga svjetskog rata želi izjednačiti s pripadnicima Narodnooslobodilačkog pokreta.

Shvatajući značaj knjige za današnji trenutak u kome se nalazi crnogorsko društvo, Savez udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore prošle godine objavio je reprint prvog izdanja.

Portal Analitika