Obrazovanje

Za 40 studenata koji se finansiraju iz budžeta Crne Gore

Konkurs za upis novih studenata FCJK: Prvi upisni rok od 1. jula

Fakultet za crnogorski jezik i književnost sa Cetinja raspisaće 1. jula 2023. godine Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija, za studijsku 2023/2024, koji će biti objavljen u dnevnim listovima koji izlaze u Crnoj Gori, kao i na zvaničnom sajtu Fakulteta.

Konkurs za upis novih studenata FCJK: Prvi upisni rok od 1. jula Foto: FCJK
Portal AnalitikaIzvor

Kako su saopštili iz ove visokoobrazovne ustanove, prijave na konkurs podnose se 3, 4. i 5. Jula, lično od 10 do 14 sati, u prostorijama Fakulteta ili elektronski 3. i 4. jula na platformi upisi.edu.me do 16 sati.

Kandidati koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit mogu polagati testove iz Crnogorskoga – srpskoga, bosanskoga i hrvatskoga jezika i književnosti te iz stranoga jezika, čime stiču mogućnost da ostvare ekvivalentan broj bodova kao kandidati koji su stručni ispit polagali eksterno.  Polaganje testova iz ta dva predmeta, za zainteresovane kandidate, biće održano 5. jula u 12 sati.

FCJK-3

U prvom upisnom roku može se upisati 40 studenata koji se finansiraju iz budžeta Crne Gore.

Rezultati konkursa biće objavljeni na oglasnoj tabli i sajtu Fakulteta 6. jula. 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
p petar_neregistrovani
28.06.2023. 13:16

Bravo FCJK!! Kako je jednom kazao ugledni cetinjski intelektualac Bozidar Prorocic- gramatika nije gramatika ako jezik ne useli u pravu ucionicu

2
0