Kultura
  • Portal Analitika/
  • Kultura /
  • Knjiga Radomira Ilića u Bijelom Polju: O nadgrobnim spomenicima od antičkog doba do XIX vijeka

Promocija sjutra u Centru za kulturu „Vojislav Bulatović Strunjo"

Knjiga Radomira Ilića u Bijelom Polju: O nadgrobnim spomenicima od antičkog doba do XIX vijeka

Djelo je ponajviše namijenjeno mladim arheolozima, istoričarima, muzeolozima, istoričarima umjetnosti i istoričarima jezika za njihova buduća detaljnija i obuhvatnija istraživanja

Knjiga Radomira Ilića u Bijelom Polju: O nadgrobnim spomenicima od antičkog doba do XIX vijeka Foto: Matica crnogorska
Portal AnalitikaIzvor

Knjiga „Antički i hrišćanski nadgrobni spomenici Bijelog Polja i okoline“ publiciste Radomira Ilića biće promovisana sjutra, u 18 sati, u Centru za kulturu „Vojislav Bulatović Strunjo“ u Bijelom Polju. 

Kako navode iz Matice crnogorske, o knjizi će govoriti univerzitetski profesor Draško Došljak, publicista Edin Smailović, publicista Slobodan Čukić, urednik izdanja Ivan Ivanović, direktor Muzeja Bijelo Polje Željko Raičević, a posjetiocima će se obratiti i autor knjige.

Knjiga je, prema riječima autora, ponajviše namijenjena mladim arheolozima, istoričarima, muzeolozima, istoričarima umjetnosti i istoričarima jezika za njihova buduća detaljnija i obuhvatnija istraživanja na ovom prostoru i šire. Poglavlja su koncipirana hronološki, od antike do XIX vijeka, a posebno su atraktivne i upečatljive fotografije opisanih spomenika i nadgrobnika. 

Radomir Ilić (1959) je radio kao novinar, saradnik i urednik u brojnim glasilima. Autor je zapaženih intervjua, reportaža i komentara. Književne i lingvističke radove objavljuje u domaćoj periodici. Kontinuirano se bavi kulturnom baštinom Bijelog Polja i okoline. Predsjednik je Ogranka Matice crnogorske u Bijelom Polju. 

Portal Analitika