Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Knežević: Targetiranje Jutarnjeg lista doživljavam veoma ozbiljno, konsultovaću pravni tim oko podizanja tužbe

"Njihova objava ima za cilj da izazove nemire i građanske sukobe u Crnoj Gori"

Knežević: Targetiranje Jutarnjeg lista doživljavam veoma ozbiljno, konsultovaću pravni tim oko podizanja tužbe

Predsjednik DNP Milan Knežević rekao je, da tekst u Jutarnjem listu pod naslovom: "Sprema li se hapšenje Đukanovića?" koji su prenijeli gotovo svi relevantni crnogorski mediji, a u kome je označen kao jedna od ključnih osoba koja po nalogu Aleksandra Vučića rukovodi akcijom hapšenja Mila Đukanovića, obiluje neistinama, glupostima, zluradošću, tabloidnošću, ali da je ipak njegova namjera opasnija i tendencioznija.

Knežević: Targetiranje Jutarnjeg lista doživljavam veoma ozbiljno, konsultovaću pravni tim oko podizanja tužbe Foto: RTCG
Portal AnalitikaIzvor

„A sve se dešava nakon saopštenog stava Predsjedništva DNP-a o suspenziji podrške vladi Milojka Spajića kroz ispostavljene zahtjeve među kojima je izglasavanje Rezolucije o genocidu Jasenovcu. U svom dosadašnjem političkom angažmanu sam jasno i beskompromisno saopštavao svoje stavove, vodio političke borbe, robijao zbog svojih uvjerenja, griješio u nekim situacijama, primao i zadavao udarce, mnogima nisam simpatičan, kod mnogih izazivam i agresiju, ali ono što je sigurno, svoje političke protivnike sam isključivo posmatrao kao “političke” i nikako drugačije. Među njih spada i Milo Đukanović, o čijoj politici i njenoj pogubnosti po Crnu Goru mislim sve najgore. Uostalom, to sam mu i u lice saopštavao pred čitavom crnogorskom javnošću. Ipak, bez obzira na moj stav o Milu Đukanoviću, sve i da imam, a nemam nikave institucionalne mehanizme, ne bih radio ono što su drugi radili meni. Nisam se oglašavao, niti euforisao, ni kad su uhapšeni moji progonitelji, jer nisam vaspitavan da uživam u tuđoj muci makar se radilo i o mojim dželatima. Vjerovatno je ovo pogrešan stav, jer bi revanšizam biopotpuno logičan nakon svega što sam preživio sa svojom porodicom, ali bih onda u tom slučaju bio isti kao oni protiv kojih sam se borio“, naveo je Knežević u saopštenju.

Jutarnji: Po Podgorici se priča da bi narednih dana Đukanović mogao biti uhapšen
88
Jutarnji: Po Podgorici se priča da bi narednih dana…
29.05.2024 17:44
 
Đukanović zatvara krug novog obračuna sa Crnom Gorom?!
26
Đukanović zatvara krug novog obračuna sa Crnom Gorom?!
30.05.2024 06:50

Knežević je kazao da policija, tužilaštvo i sudovi treba da rade svoj posao bez zloupotreba, "i da svakog, uključujući Mila Đukanovića i mene, u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore procesuiraju ako za to imaju osnov"

„Spektakle za javnost i ponižavanja ljudi nikad nisam podržavao, jer sam prošao kroz taj špalir nekoliko puta, a nekima je i to malo bilo, pa su mi hapsili majku i brata kako bi izazvali moju reakciju. Zato ovo targetiranje Jutarnjeg lista doživljavam veoma ozbiljno jer ono ima za cilj da doprinese daljem podizanju tenzija i vrlo mogućim građanskim sukobima u Crnoj Gori. Ni jedna funkcija, ni jedan mehanizam moći, nije vrijedan jedne suze, a kamoli kapi nečije krvi“, naveo je Knežević.

Zbog toga će se, kako je rekao, narednih dana konsultovati sa svojim pravnim timom oko podnošenja tužbe protiv Jutarnjeg lista, jer, tvrdi, njihova objava ima za cilj da izazove nemire i građanske sukobe u Crnoj Gori.

„I neka niko ne pomišlja da naše unutrašnje političke antagonizme može iskoristiti da ugrozi mir koji smo uspjeli sačuvati i u mnogo težim vremenima“, poručio je Knežević.

Portal Analitika