Društvo

Nakon hirurške intervencije

Katnić vraćen u istražni zatvor: Ljekari smatrali da treba da ostane, ali je on to odbio

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić danas je iz privatne ordinacije Moj Lab vraćen u istražni zatvor i to na njegov zahtjev, potvrdio je advokat Marjan Marković.

Katnić vraćen u istražni zatvor: Ljekari smatrali da treba da ostane, ali je on to odbio Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Advokat Marković kazao je da su ljekari smatrali da Katnić treba da ostane na bolničkom liječenju još sedam dana, ali je on to odbio.

Katnić je u petak imao hiruršku intervenciju u klinici Moj Lab zbog poboljšanja zdravstvenog stanja koje je narušeno zbog dvomjesečnog štrajka glađu.

On je uhapšen 14. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je bio član kriminalne grupe koju je navodno formirao nekadašnji visoki policijski funkcioner Zoran Lazović.

Prema navodima Specijalnog državnog tužilaštva, Lazović je formirao grupu čiji članovi su bili Katnić, bivši specijalni tužilac Saša Čađenović, Lazovićev sin Petar, a sa ciljem „da bi radili u korist Radoja Zvicera“. Između ostalog, Lazović i Katnić, takođe, sumnjiče se za nezakonito skidanje zabrane ulaska u Crnu Goru srpskim kriminalcima Veljku Belivuku i njegovom bliskom saradniku Marku Miljkoviću, te i za neoptuženje Novljanina Duška Roganovića, koji je, prema evidencijama bezbjednosnog sektora, jedan od visokorangiranih članova kavačke grupe.

Bivši glavni specijalni tužilac odmah je počeo štrajk glađu jer tvrdi da je proces protiv njega politički motivisan i montiran.

Portal Analitika