Crna hronika

Nakon 21 dan popio vitaminski sok

Katnić prekinuo štrajk žeđu

Pritvoreni bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić danas je prekinuo štrajk žeđu – potvrđeno je iz Višeg suda.

Katnić prekinuo štrajk žeđu Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

“Ovaj sud je od Uprave za izvršenje krivičnih sankcija obaviješten da je M. K. 27. maja prekinuo štrajk žeđu, dok još uvijek štrajkuje glađu”, navodi se u odgovorima dostavljenim Pobjedi.

Apelacioni sud odbio žalbe: Katnić i Lazović ostaju u privoru
8
Apelacioni sud odbio žalbe: Katnić i Lazović ostaju…
27.05.2024 15:53


Katnić je započeo štrajk glađu, dan nakon hapšenja ,15. aprila ujutro, a od 6. maja je štrajkovao i žeđu. On je danas nakon 21 dan štrajka žeđu popio vitaminski sok. Kako su nam saopštili naši izvori, Katnić je izgubio oko 25 kilograma na težini.

Bivši glavni specijalni tužilac 14. aprila uhapšen je u spektakularnoj akciji SDT zajedno sa nekadašnjim visokim policijskim funkcionerom Zoranom Lazovićem. Katnić se tereti da je bio član kriminalne organizacije koju je, prema navodima Specijalnog državnog tužilaštva, formirao Lazović, a čiji članovi su navodno postali i Lazovićev sin Petar, bivši službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost, i bivši specijalni tužilac Saša Čađenović.

Ta grupa navodno je imala za cilj da štiti članove ozloglašenog kavačkog kriminalnog klana i jednog od vođa te grupe Radoja Zvicera.

Katnić je od početka tvrdi da je proces protiv njega politički motivisan i montiran.

Podsjećamo, on je ranije uputio niz pitanja na adresu aktuelnog glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, navodeći činjenice koje ukazuju da Specijalno državno tužilaštvo i postupajući tužilac Miloš Šoškić u kontinuitetu krše njegova ljudska prava otežući saslušavanje svjedoka da bi se produžio pritvor.

On je naveo niz detalja o tužilačkim zloupotrebama i vođenju finansijske istrage u okviru krivične, bez naloga glavnog specijalnog tužioca, što je višestruko kršenje Zakona o krivičnom postupku.

Portal Analitika