Crna hronika

"Zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva"

Apelacioni sud odbio žalbe: Katnić i Lazović ostaju u privoru

Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovane žalbe okrivljenog Milivoja Katnića, njegovog branioca, kao i branilaca okrivljenog Zorana Lazovića, podnijete protiv rješenja Višeg suda u Podgorici o produženju pritvora od 13. maja, dok je usvojio žalbu SDT-a i preinačio isto rješenje tako što Lazoviću pritvor produžen i po pritvorskom osnovu. Ovu odluku vijeće Apelacionog suda Crne Gore, donijelo je na današnjoj sjednici.

Apelacioni sud odbio žalbe: Katnić i Lazović ostaju u privoru Foto: Pobejda/Stevo Vasiljević
Portal AnalitikaIzvor

“Rješenjem Višeg suda u Podgorici produžen je pritvor za još dva mjeseca Lazoviću zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo – stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična djela zloupotreba službenog položaj, a Katniću zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo – stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična djela zloupotreba službenog položaja. Viši sud u Podgorici produžio je pritvor okrivljenima po pritvorskim osnovima zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i da bi okrivljeni ostankom na slobodi mogli ometati postupak uticajem na svjedoke”, saopšteno je iz Apelacionog suda.

Po ovom rješenju pritvor im traje do 14. jula.

“Apelacioni sud je okrivljenom Lazoviću produžio pritvor i po pritvorskom osnovu iz čl. 175 st. 1 tač.4. Zakonika o krivičnom postupku, budući da je ocijenio da su ispunjeni uslovi u pogledu visine zaprijećene kazne i da postoje teške okolnosti djela koje istom daju karakter posebno teškog, a ogledaju se u načinu izvršenja predmetnog krivičnog djela”, zaključuju oni u saopštenju.

Portal Analitika