Zanimljivosti

Kako očistiti peglu u tri jednostavna koraka

Imate fleke na košulji? Moguće je da je vaša pegla kriva za to. Ako pegla ostavlja tragove na vašoj odjeći ili ima vidljive naslage na grijnoj ploči, imamo tri brza metoda da to popravimo.

Ilustracija Foto: Pixabay
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Nijedan ne zahtjeva proizvode za čišćenje kupljene u prodavnici (koji mogu poništiti garanciju za peglu). U nastavku pročitajte kako možete očistiti svoju peglu za kratko vrijeme.

Pastom za zube

Ovo je najjednostavniji metod od svih.

Navlažite čistu krpu vodom i njome istrljajte površinu (hladne) dna sa malo bijele paste za zube.

Obrišite ga i gotovi ste.

Uz pomoć soli

Da biste uklonili taj ljepljivi ostatak sa grijne ploče pegle pomoću soli, isključite peglu i ostavite da se ohladi ako već nije.

Pomiješajte kuhinjsku so i destilovano bijelo sirće dok se ne formira pasta. Očistite grijnu ploču ovom pastom, a zatim koristite čistu krpu navlaženu vodom da obrišete pastu sa grijne ploče.

Sirćetom

Da biste očistili parne kanale vaše pegle pomoću sirćeta, pomiješajte jednake djelove destilovane vode i destilovanog bijelog sirćeta u posudi. Sipajte rastvor u rezervoar za vodu (sa ohlađenom i isključenom peglom). Koristite staru četkicu za zube da očistite sve ostatke koje možete vidjeti u kanalima.

Nakon čišćenja, uključite peglu, stavite je na paru i ostavite da se zagrije. Zatim pritisnite dugme za paru i ostavite da radi nekoliko minuta. Pustite da se pegla ohladi i ispraznite mješavinu sirćeta iz rezervoara za vodu. Ponovite proces parenja koristeći svježu vodu da biste uklonili sve tragove sirćeta, piše Nova.rs.

Bitna napomena: Provjerite da li je sirće bezbjedno za upotrebu u vašoj pegli. Neki proizvođači ne preporučuju korišćenje sirćeta za čišćenje.

Da biste očistili dno pegle pomoću sirćeta, isključite peglu i ostavite je da se ohladi. Miješajte sodu bikarbonu i sirće dok se u velikoj posudi ne formira pasta koja pjeni. Očistite grijnu ploču ovom pastom, a zatim koristite čistu krpu da uklonite sve ostatke.

Portal Analitika