Portal Analitika
 • Politika
 • Društvo
 • Abiznis
 • Sport
 • Kolaž
 • Region / Svijet
 • Kultura
 • Nauka / Tehnologija
 • Kolumne
 • Savremena karijatida
 • Ostalo
Politika
 • Portal Analitika/
 • Politika /
 • Kabinet odlazećeg premijera: Abazović ima duplo manje savjetnika nego prethodnici - toliko o zapošljavanju

"Abazović imenovao šest savjetnika i šefa Kabineta, iako je u skladu sa Pravilnikom imao pravo na 12 imenovanja"

Kabinet odlazećeg premijera: Abazović ima duplo manje savjetnika nego prethodnici - toliko o zapošljavanju

Predsjednik Vlade Dritan Abazović imenovao je 6 savjetnika i šefa Kabineta, iako je u skladu sa Pravilnikom imao pravo na 12 imenovanja, 10 savjetničkih i po jedno mjesto šefa Kabineta i njegovog zamjenika, tvrde iz Kabineta odlazećeg premijera.

Kabinet odlazećeg premijera: Abazović ima duplo manje savjetnika nego prethodnici - toliko o zapošljavanju Foto: UN
Portal AnalitikaIzvor

Saopštenje prenosimo integralno:

Kada su u pitanju navodi medija o novom zapošljavanju napominjemo da je na posljednjoj sjednici Vlade usvojena izmjena Pravilnika o sistematizaciji i unutrašnjoj organizaciji Kabineta predsjednika Vlade, kako bi ista bila uskladjena sa Uredbom o organizaciji i načinu rada državne uprave. 

Prije navedenih izmjena Pravilnika broj sistematizovanih radnih mjesta u Kabinetu predsjednika Vlade bio je 124, a izmjenjenim Pravilnikom nakon preuzimanja dijela službenika u Ministarstvo evropskih poslova taj broj je smanjen na 44. Budući da je došlo do veliki organizacionih izmjena, Kabinet je u izmjeni pravilnika sistematizovao tri službenička mjesta - savjetnik u Kabinetu i jednog samostalnog referenta.

Dakle, radi pojašnjenja "savjetnik u Kabinetu" nije isto zvanje kao i "savjetnik predsjednika Vlade" koji je javni funkcioner i imenovano lice, već "savjetnik u Kabinetu" predstavlja službenika Kabineta predsjednika Vlade koji obavlja stručne i administrativne poslove.

Radi uporedbe, napominjemo da je predsjednik 40. Vlade Milo Đukanović imenovao 9 savjetnika i šefa kabineta, predsjednik 41. Vlade Duško Marković 9 savjetnika, šefa kabineta i zamjenika, te da je predsjednik 42. Vlade Zdravko Krivokapić tokom mandata imenovao 12 savjetnika, šefa kabineta i njegovog zamjenika, ukupno 14.

Predsjednik Vlade Dritan Abazović imenovao je 6 savjetnika i šefa Kabineta, od kojih nijedan nije imenovan tokom tehničkog mandata. Toliko o zapošljavanju u tehničkom mandatu.

 

U kabinetu Abazovića još tri savjetnika i jedan referent
9
U kabinetu Abazovića još tri savjetnika i jedan referent
07.10.2022 07:30

 

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
N Naroz_neregistrovani
07.10.2022. 11:30

Ali si jedini predsjednik vlade u Evropi, a i šire, koji je cjelokupan kabinet vodio na 15-todnevnu ekskurziju u Njujork… o trošku gradjana. Mogao su za te pare platiti još 70-80 savjetnika.

10
0
B Bysi_neregistrovani
07.10.2022. 11:23

Njemu ne trebaju savjetnici ,da ih ima rekli bi mu da ako ne koristi retrovizor mora često da koristi ručnu.Jer ovo sto priča nema ni početak ni kraj.Ponasa se kao neobrazovan tip,nema smisla za komunikaciju.Zna 3 riječi i oko njih se vrti.Pravda,korupcija i naš predsjednik.Sramota ko je bio na čelu vlade.

11
1
s smor_neregistrovani
07.10.2022. 11:04

Da ga je neko pametno savjetovao nebi bio "odlazeci" i "nevracajuci", ali on slusa politickog virtuoza iz SNP-a ciji jedini cilj je bio TU, ostvario je potpisivanje i sad zbogom.

16
0
D Daki_neregistrovani
07.10.2022. 11:02

Lažov i prevarant ,uhapsiti ga pod hitno

19
0