Komentar

Komentar

Jakov Georgiev

Kada se očekivao čojski i sojski odgovor Jakova Milatovića na bestijalne uvrede upućene Jadranki Kosor, crnogorski predsjednik (ej: predsjednik Crne Gore) odlučio je da sve oćuti. Što navodi na zaključak da je Vlado Georgiev postao nezvanični trbuhozborac Jakova Milatovića

Jakov Georgiev Foto: Pobjeda
Draško ĐURANOVIĆ
Draško ĐURANOVIĆAutor
PobjedaIzvor

Njegova Ekselencija, kako voli sebi tepati crnogorski predsjednik Jakov Milatović, zaista ima neobičan talenat: da nepogrešivo izgovori pogrešne riječi. I to ne jednom.

Sjećate se, svakako, one predsjednikove teze (hm, teze) od prije dva mjeseca – da Austrijanci i Njemci dijele isti jezik, istu kulturu i praktično su isti narod koji je živio u istoj državi – koju je mladi poslijediplomac sa Oksforda, bez ijednog naučnog rada, ,,naučno“ saopštio za austrijski ,,Der Standard“? Izabrani predsjednik izrekao je, ne samo pogrešnu, već zastrašujuću priču, nalik onoj koju je, takođe, jedan izabrani političar – tadašnji njemački kancelar kojeg po zlu pamti istorija – pričao sredinom tridesetih godina prošlog vijeka.

Možda se moglo tada pomisliti da je mlađani crnogorski predsjednik, žargonski rečeno, platio danak neiskustvu. Da, prosto, ekonomista po struci, ne zna mnogo o političkim teorijama o državi, narodu, naciji, još manje o evropskoj istoriji, društvenim pokretima, iako su mu usta puna priče o Evropi i evropskim integracijama.

Ali, Milatović ne bi smio, kao predsjednik Crne Gore, da baš tako (o)lako griješi.

Nakon Brisela, đe je tokom jednodnevnog boravka glumio dobrog evropskog đaka, prva posjeta regionu oslikala je i uramila njegov politički profil. Prije svega kada je, bez zazora i političkog stila, izrekao udvoričku floskulu tokom posjete Vučiću: da su ,,ekonomski odnosi Crne Gore sa Srbijom više od ekonomije“ i da su ,, Crna Gora i Srbije više od susjeda“, što je odmah asociralo na već citiranu opskurnu Milatovićevu izjavu o ,,bliskosti Austrijanaca i Njemaca“.

Milatović, koji je, po sopstvenom priznanju, još od navršenog punoljetstva glasao za izvorni SNP Momira Bulatovića, pokazao je tada u Beogradu pravo lice: da dijeli slične stavove kao i njegov politički uzor iz mladosti, koji je, takođe, govorio da Srbija ,,nije samo susjed“ i da on sam ima ,,crnogorsko ime i srpsko prezime“.

Već na sljedećem obilasku susjedstva, Milatović je dokazao da su, makar za njega i njegove istomišljenike, neki crnogorski susjedi – u poređenju sa Srbijom – ,,manji susjedi“.

Posred Hrvatske u brk je, bez elementarnog državničkog osjećaja, sasuo hrvatskim političarima, ne samo da je eksjugoslovenski brod ,,Jadran“ u stvari crnogorski brod, već i nešto mnogo malicioznije - da su bivši hrvatski političari ,,negdje“ krivi što Crna Gora kaska u evropskim integracijama!

Evo i citata, da ne bude da novinari spinuju. ,,Mnogi političari koji su u Hrvatskoj izgubili svoju podršku, nijesu baš pomagali našem crnogorskom putu. Čak, naprotiv: radili su sve suprotno ubrzavanju evropskog članstva“.

Ko je sve od tih ,,mrznih Hrvata“ radio protiv Crne Gore, Milatović je zatajio. Oćutao je crnogorski predsjednik i direktno pitanje Jadranke Kosor, bivše hrvatske premijerke da poimenice nabroji te ,,bivše hrvatske političare“ koji su saplitali crnogorski evropski trk.

Ko zna, možda je, u međuvremenu, neko došapnuo Milatoviću da je upravo premijerka Hrvatske, još 2010. godine, uručila svom crnogorskom kolegi, premijeru Milu Đukanoviću, 180 hiljada stranica prijevoda evropske pravne regulative, vrijednih nekih osam miliona eura.

Je li to bilo sputavanje crnogorskog dugog puta u Evropu? Bilo je logično, diplomatski ispravno, ali i ljudski korektno, da je Milatović – dok se leti po Hrvatskoj avionom kompanije čiji je ,,Air Pink“ Vučićevog omiljenog srpskog magnata Željka Mitrovića – da pruži javni odgovor, da da neko objašnjenje.

No, umjesto Milatovića, bivšoj hrvatskoj premijerki je odgovorio Jakovov omiljeni drug sa društvenih mreža, pjevač i amaterski srpski društveno-politički radnik – Vlado Georgiev.

Odlučio se ,,estradni urednik“ za ,,birane riječi“, koje odražavaju svu bijedu njegove ličnosti.

,,Gospođo Kosor... Vi ste tako pase, vi ste jedno takvo ništa i molio bih vas da prestane serete po Twitteru… Jer baš serete, a baš ste nebitni…“, junački je iz Beograda Georgiev stao u odbranu svog, očigledno, političkog miljenika Milatovića.

Odurna psovačina izazvaće, makar se tako činilo, Milatovićevu oštru reakciju. Ne priliči da palanačke bestijalnosti srpskog ,,estradnog umjetnika“ koji se odvažio da govori u ime crnogorskog zvaničnika – ostanu bez odgovora.

I, kada se očekivao čojski i sojski odgovor Jakova Milatovića, crnogorski predsjednik (ej: predsjednik Crne Gore) odlučio je da – ćuti. Što navodi na zaključak da je Vlado Georgiev postao nezvanični trbuhozborac Jakova Milatovića. A sve zajedno neka čudna smješa: Jakov Georgiev. Tužno za Crnu Goru.

Portal Analitika

Komentari (16)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
m montenegrina4ever_neregistrovani
10.09.2023. 10:04

Na našu žalost(mislim na gradjane Crne Gore koji nijesu glasali “oslobodioce”) , nezna se ko je veća budala ili slučajni predśednik ili notorna pijanica iz Bgd!!!

1
0
A Ante_neregistrovani
10.09.2023. 09:37

Crnogorci držite se Srba i sve će biti u redu. Jedino što bi vam se moglo dogoditi DA NESTANETE.

1
0
K Kvatro
08.09.2023. 22:30

OVAKVO SRAMNO, NENAUČNO UVREDLJIVO I ŠIZOFRENIČKO RAZMIŠLJANJE O ISTORISKIM ODNOSIMA AUSTRIJANACA I NEMACA MOŽE SAMO DA IMA TOTALNI ANALFABETA KOJI NI ŠUP (ŠKOLA UČENIKA U PRIVREDI) NIJE ZAVRŠIO. KAKAV JE TO PREDSEDNIK. "JELI TO MOGUCE."

4
0
i istinaje_neregistrovani
06.09.2023. 20:37

Što ste navalili, ljudi. Crna Gora nema predsjednika (ne umjem da napišem ono naše slovo koje zamjenjuje sj) nego guverenera, koji zastupa interese drugih država, koliko umije, a ne umije. E, sad, čijim glasovima dođe na čelo CG - glasovima ugašenih kamera na graničnim prelazima, glasovima onih koji su ovdje potražili utočište iz ratom zahvaćenih područja i dobili sve, više nego što su imali doma (neće mi, valjda DPS zamjeriti), glasovima onih koji prodaju svoju Državu za nekoliko eura. Proći će i ovo, ali mi ne smijemo da ćutimo. Ajdemo da nešto planiramo i radimo kako bi sačuvali ovu našu Državu)

10
0
L Lotta_Continua
06.09.2023. 18:16

Ne smije animozitet ili političko neslaganje sa našim dužnosnicima da bude motiv/razlog za "napad" u megjunarodnim relacijama. Doma ćemo se "klati", ali vani - uvjek i jedino crnogorske interese i crnogorski državljani - kakvi i da su. MNE Svetinja

5
0
L LipaLipa_neregistrovani
06.09.2023. 09:45

... koje su ovo insunacije u komunisticim maniru ma gore oni imali i odredjenu dozu analitike, ... Jadranka je prakticno niko u HR sto i nije cudo starija zena (rodjena 1.953.g.) ukljucena u korupcione afere premijera HT Sanadera i sl. ... njeno poreklo jako mutno (verovatno srbsko) rodjena u Pakracu, Slavonija, ... Pakrac bio srbsko naselje ma cela Slavonija koja je sada prakticno demografsaki, pustinja, ... no "dobro" zasto bi Jakov reagovao izvinjavao se i sl ... Jadranka se ukljucila u komentarisanje posete Predsednika HT, posprdno i sl. ... kao ona neka "persona" za razliku od Vlada D. i sl.ma sve obrnuto, ... mozda Vlado i pijanica, narkoman i sl.no na to je trosio svoje novce, usput odlican kantautor, ... Jadranka uvijek narodne, bila ovisnik od budzeta HT kao i sva predhodna crnogrsaka polit "elita", ... sve u svemu sve je u ovom tekstu pase kao lepo rece Vlado za Jadranku, ... aj'zdravo, ..

4
13
K Konik_neregistrovani
06.09.2023. 10:26

@LipaLipa_neregistrovani, tačno ti se po pisanju vidi kad preskočiš terapiju.

13
0
C CG1_neregistrovani
09.09.2023. 04:43

@LipaLipa_neregistrovani pitaj tvog žvala za njegovo porijeklo. Vučićev biološki otac je Albanac iz Suve Reke, odatle mržnja prema albancima, takve su posrbice..

5
0
Z Zzzzzzz_neregistrovani
06.09.2023. 09:03

Dopuna ——-ili Jakov nije Crnogorac no Srbin i to jos od Milatovica Srba( pretpostavka od nekih Srba koji su nekad “ negdje” davno sljegli iz Srbije u CG—- ada kako drugacije) kukala ti sajka kakav scenario za srednjevjekovnu komediju!!!!

4
2
J Jane_neregistrovani
06.09.2023. 07:53

Slažem se da naš predsjednik često daje uopštene i neartikulisane izjave i to mu jako zamjeram. Ali se ne slažem da jedan visoki državni funkcioner treba da ulazi u tviteraške duele, naročito ne sa budaletinama poput Georgijeva koji svojim načinom i rječnikom uvjek sam sebe diskredituje. Ni Kosorici nije obavezan da odgovori jer je i njena objava znak da se osjetila prozvanom, a to je njen problem. Zvanična politika treba da se vodi preko zvaničnih kanala i sajtova, a ne putem tviterX koji je najgora tekovina modernog doba. U tom smislu, jedan opšti i sveobuhvatni disclaimer na predsjednikovom tviter nalogu bi bio poželjan. U njegovom već prepoznatljivom maniru da se ogradi od magarećih usluga.

1
6
d dragan_neregistrovani
06.09.2023. 07:52

Svaka cast Gospodine! Respekt!

13
1
d djedo_neregistrovani
06.09.2023. 07:15

Lako je Sloveniji da bude srecna drzava kad se ne granici sa georgijevima, vucicima, gedzama i carapanima .

20
2
j jasamovo_neregistrovani
06.09.2023. 08:37

@djedo_neregistrovani Bog je bio zaista darezljiv prema miloj nam Crnoj Gori ali "ruke mu se osusile"dje nas namjesti izmedju Srbije Kosova Albanije i Republike Sumaske a vrlo malo civilizacije moze doci preko Dubrovnika

11
0
N Nency_neregistrovani
06.09.2023. 06:20

Mogao bi ovaj tužni osvrt na aktivnosti , "govore","izjave...i ostala sr... koja nam priređuje, Nj.E. Jadova da utiče na njegovo otrežnjenje i ošamućenost...Ali,neće...takav je mentalni sklop...Sve govori njegov "estradni "i svaki ISPLJUVAK iz Beograda u obliku Georgijeva..takvi mu "čuvaju leđa.A Jakov je ispljuvak Momira Bulatovića...koji je bio barem elokventan.. Ništa dobro nam ne može donijeti ova sobom opijena neznalica...sve gore od gorega❗

31
1
H Hunter6
06.09.2023. 05:33

Drasko, ni on ni njegovi "savetnici" ne znaju gdje su suplji, ukljucujuci Vuksica, a da ne pominjemo njihovo "savetovanje" Nj.E. Mileninog Jadova! Ovo je za SPRDNJU koja je ljekovita za citavo drustvo jer ta spodoba i njegova kamarila ne zasluzuju postovanje jer se postovanje tesko zaradjuje a lako gubi.

41
1
H HGI_neregistrovani
06.09.2023. 05:21

Pa svi ti srpski plaćenici će napraviti da posvađaju CG sa susjednim zemljama, EU, NATO, Zapadom.. Samo će sa Srbijom pokazati da su nam to jedini i iskreni "prijatelji"

38
1