Region

Uhapšeni prije četiri mjeseca

Iz grčkih zatvora puštena prva grupa navijača Dinama

Iz grčkih zatvora puštena je prva grupa članova navijačke grupe iz Hrvatske "Bed blu bojs" koji su privedeni prije četiri mjeseca zbog učestvovanja u sukobu sa grčkim navijačima u kojem je jedan grčki navijač ubijen.

Iz grčkih zatvora puštena prva grupa navijača Dinama Foto: YIANNIS PANAGOPOULOS / Eurokinissi / AFP
Portal AnalitikaIzvor

Iz zatvorâ je, kako saznaje Hrvatska radio-televizija, pušteno dvadesetak navijača kojima je juče ukinut istražni pritvor, za šta su morali da uplate jemstvo u iznosu od 1.000 do 2.000 eura.

HRT saznaje da su novac za jemstvo navijačima uplaćivali i pojedini hrvatski fudbaleri, a prema nezvaničnim informacijama do kraja dana bi moglo da bude pušteno još navijača. Po svemu sudeći, navijači u Hrvatsku neće stići prije ponedjeljka.

Advokat većine navijača Atanasijos Кemenakis rekao je da iznos jemstva ne odstupa od drugih u grčkom pravosuđu, kao i da nema problema u prikupljanju novca.

Ambasador Hrvatske u Grčkoj Aleksandar Sunko potvrdio je da će ambasada biti otvorena i tokom vikenda i da je procedura povratka navijača u Hrvatsku u pripremi.

Navijači iz Hrvatske su uhapšeni 7. avgusta nakon sukoba uoči utakmice između atinskog AEК-a i zagrebačkog Dinama u kojima je jedan grčki navijač ubijen.

Portal Analitika