Svijet

Invazija Rusije na Ukrajinu dan - 817.

Iz časa u čas: U napadu dronom oštećena rafinerija u Slavjansku u Rusiji

Iz časa u čas: U napadu dronom oštećena rafinerija u Slavjansku u Rusiji Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor
16:21
U napadu dronom oštećena rafinerija u Slavjansku u Rusiji

Rafinerija nafte u Slavjansku u Krasnodarskoj oblasti u Rusiji oštećena je u napadu dronom, prenio je Tas.

Kako navode, riječ je o privatnoj rafineriji u kojoj se proizvede četiri miliona tona nafte godišnje, odnosno 80.000 barela dnevno.

10:45
Guverner: Ruski napadi odnijeli živote 12 civila u proteklom danu, povrijeđeno najmanje 55

U ruskim napadima na Ukrajinu tokom proteklog dana poginulo je najmanje 12 civila, a povrijeđeno najmanje 55, saopštile su regionalne vlasti.
Ogromna većina civilnih žrtava prijavljena je u Harkovskoj oblasti, gdje je 12 ljudi poginulo, a 40 povrijeđeno, rekao je guverner Oleh Sinjehubov.

09:15
Vazduhoplovstvo: Ukrajina tokom noći oborila svih 29 ruskih dronova

Ukrajinske snage oborile su svih 29 bespilotnih letilica tipa Šahed "kamikaze" koje je lansirala Rusija tokom noći 20. maja, izvijestile su ukrajinske vazduhoplovne snage.
Rusija je navodno lansirala dronove iz Primorsko-Ahtarske i Kurske oblasti u Rusiji.

07:15
U ruskom napadu na Vovčansk: Poginula jedna osoba, troje povrijeđenih

Ruske trupe su 19. maja izvele nekoliko napada na grad Vovčansk, ubivši jednu, a ranivši još tri osobe, saopštilo je regionalno tužilaštvo.
Rusija je 10. maja pokrenula nove ofanzivne akcije na sjeveru Harkovske oblasti prema Lipcima i Vovčansku, gradu koji se nalazi na manje od pet kilometara od ruske granice i oko 50 kilometara od grada Harkova.

06:00
Zelenski: Ukrajina obezbijedila jače pozicije u Harkovu u jeku ruske ofanzive

Ukrajinske snage zauzele su čvršće pozicije u Harkovskoj oblasti, rekao je predsjednik Vladimir Zelenski u obraćanju 19. maja.
Rusija je 10. maja pokrenula novu ofanzivu na sjeveru Harkovske oblasti prema Lipcima i Vovčansku, gradu koji se nalazi manje od 5 kilometara od ruske granice i oko 50 kilometara od grada Harkova.
Zelenski je rekao da je dobio novosti od ukrajinskog vrhovnog komandanta Aleksandra Sirskog koji trenutno boravi u jurišnim brigadama na prvoj liniji fronta.

Portal Analitika