Politika

Ivanović sa Dvoržakom: Rezultati koje smo postigli dali su novu dinamiku pregovaračkom procesu

Crna Gora je u kratkom roku ostvarila značajan napredak u procesu integracije u Evropsku uniju, a Češka će nastaviti da pruža punu političku i ekspertsku podršku daljem sprovođenju reformi iz evropske agende, poručeno je sa sastankaministra vanjskih poslova Crne Gore Filipa Ivanovića se sa ministrom za evropske poslove Češke Republike Martinom Dvoržakom.

Ivanović sa Dvoržakom: Rezultati koje smo postigli dali su novu dinamiku pregovaračkom procesu Foto: MVP
Portal AnalitikaIzvor

Ivanović je kazao da je 44. Vlada u potpunosti posvećena ostvarenju ključnog vanjskopolitičkog prioriteta, članstva u EU.

„Rezultati koje smo postigli dali su novu dinamiku pregovaračkom procesu. Imamo jasan cilj, jačamo politički dijalog i posvećeno radimo na tome da Crna Gora postane 28. članica Evropske unije“ kazao je Ivanović.

Iz Ministarstva navode da je Ivanović zahvalio na snažnoj, kontinuiranoj podršci Češke Crnoj Gori i politici proširenja EU.

Dvoržak je ocijenio da je Crna Gora na dobrom putu i da je napredak evidentan.

„Češka je na vašoj strani. Radite posvećeno i ostvarujete veoma dobre rezultate na evropskom putu“.

Ukazavši na važnost nastavka reformi i implementacije usvojenih zakonskih rješenja, Dvoržak je kazao da Crna Gora, sa pozicije predvodnika u pregovorima, ima priliku da bude prva naredna članica Unije

Portal Analitika