Politika

Ivan Mašulović savjetnik Lukšića za bezbjednosne integracije

Izvor

Mašulović je doktorirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, saradniki je na Fakultetu za humanističke studije Univerziteta Donja Gorica i Policijskoj akademiji u Danilovgradu. Predstavljao je Crnu Goru pri radnim tijelima za bezbjednost i pranje novca Savjeta Evrope - MONEYVAL.

Bio je načelnik Odjeljenja bezbjednosti u Kotoru, a od 2004. šef Centra bezbjednosti Herceg Novi. Postao je šef Uprave kriminalističke policije istovremeno sa imenovanjem Veselina Veljovića za direktrora Uprave policije, oktobra 2005. Pozivajući se na pisanje Monitora, Vijesti podsjećaju da je u novembru 2006. godine Mašulović imenovan za rukovodioca Službe za informativno-bezbjednosnu i tehničku podršku Ministarstva vanjskih poslova.

U septembru 2008. je prešao u ANB, na mjesto šefa za Centra za Podgoricu, ali je u novembru naredne godine razriješen te dužnosti. Vijesti dodaju da je predavao na Akademiji za diplomatiju i bezbjednost u Beogradu zajedno sa bivšim šefom srpske tajne službe Andrejom Savićem i generalom Brankom Krgom, a vlasnik te obrazovne institucije je Nenad Đorđević, nekada funkcioner JUL-a i bivši vlasnik ostrva Sveti Nikola kod Budve.

Portal Analitika