Društvo

Reagovao dio članova sindikalne organizacije

IO Sindikata Pobjede zloupotrijebio poziciju i dozvolio otvoreni uticaj uprave i Zečevića

Izvršni odbor Sindikata Pobjede zloupotrijebio je poziciju i saopštio navodno nepodijeljenu podršku ove organizacije novom rukovodstvu firme.

IO Sindikata Pobjede zloupotrijebio poziciju i dozvolio otvoreni uticaj uprave i Zečevića Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Uprkos činjenici da je dio članova ove sindikalne organizacije, sa drugim kolegama koji nijesu članovi, potpisao zahtjev iza kojeg je stalo pola novinske redakcije tražeći objašnjenja i odgovore na to zašto su zaobiđene zakonske odredbe prilikom imenovanja novog glavnog urednika. Izvršni odbor je istupio mimo konsultacija sa članovima Sindikata.

Uporedo, IO je prekršio sva interna pravila kompanije i u javnost iznio podatke o navodnim privilegijama potpisnika zahtjeva, želeći da na taj način, po diktatu novog direktora, obesmisli suštinu problema na koji se ukazuje, a koji je otvoren smjenom Draška Đuranovića.

Sindikat Nove Pobjede: Podržavamo novo rukovodstvo
3
Sindikat Nove Pobjede: Podržavamo novo rukovodstvo
09.07.2024 14:07

Najblaže rečeno nije fer prema kolegama koji se na ovaj način etiketiraju (kao inicijatori štrajka koji nije ni ozvaničen, već se pominje kao mogući odgovor), kada se zna da potpisnici protestnog pisma dijele jednake uslove rada, dok su plate stvar ugovora sa poslodavcem, a uglavnom su daleko ispod navedene cifre. Ovime je sindikat zloupotrijebio uvid u interne ugovore pojedinih članova kolektiva koji su tajna. Uz, ponavljamo, prenebregavanje činjenica i bez znanja ili informisanja članova Sindikata sa kojima ne dijele zajednički stav.

Dodatno je problematično što je ovakvim saopštenjem IO Sindikata dozvolio otvoreni uticaj uprave i stavio se na raspolaganje gospodinu Zečeviću, iako sindikalna borba nije njegov fah.

Posebno zato što, ako želi da na takav način utiče, bilo bi fer da sam prekrši ugovore i saopšti kolika je primanja on imao (po poziciji jedno od najvećih u kući), a kolika će imati sa novim funkcijom ubuduće.

Dio članova Sindikalne organizacije Nova Pobjeda:

Igor Perić,

Tamara Klikovac,

Ana Raičković,

Jasmina Beharović Milošević,

Duško Mihailović,

Kaćuša Krsmanović,

Jovana Raičević.

Portal Analitika