Podgorica

"Rezultati govore o preporodu"

Injac: Završili smo dva bulevara i izgradili kružni tok; O postrojenju u Botunu nije govorila

Rezultati koje smo postigli govore o preporodu veoma složenog sistema i ukazuju na to da smo oživjeli viziju razvoja Podgorice, poručila je gradonačelnica Olivera Injac povodom godinu rada gradske uprave na čijem je čelu.

Injac: Završili smo dva bulevara i izgradili kružni tok; O postrojenju u Botunu nije govorila Foto: GG
Portal AnalitikaIzvor

"Zatekli smo haotičan sistem, koji je u određenoj mjeri bio u stanju letargije prema potrebama građana, jer je gubljenje pozicija na vlasti očigledno značilo i gubljenje volje da se doprinosi razvoju grada", ističe ona.

Ponovila je kako je budžet za ovu godinu u ravni iznad 130 miliona, a istakla je i kako je tranzicija vlasti bila složen i dugotrajan posao.

Injac je navela da je veoma značajno utvrđivanje činjeničnog stanja u vezi sa imovinom grada.

SDP i SD: Postoje informacije da bi i neki iz većine razgovarali o inicijativi za smjenu Injac
2
SDP i SD: Postoje informacije da bi i neki iz većine…
16.04.2024 11:45

"Već tokom prošle godine, pokrenuli smo procedure koje se odnose na utvrđivanje činjenica u vezi sa imovinom Glavnog grada i objedinjavanjem u jedinstven registar. Samo na taj način možemo iskorijeniti zloupotrebe koje se odnose na otuđenje ili uzurpaciju”, kazala je Injac.

Kaže kako su tokom njihovog mandata završeni bulevari Vilija Branta i kroz Gornju Goricu, a da je prije nekoliko dana okončana gradnja kružnog toka ka Tuzima. 

"Takođe, u saobraćaj je puštena priključna saobraćajnica u Zelenici čime je stvorena bolja veza sa naseljem, uz pozitivan efekat na bezbjedonosni aspekt ovog dijela grada", dodala je ona.

Opet je potom govorila o prethodnicima.

"Moram istaći da su projekti koje nam je bivša vlast navodno predala na pragu realizacije bili u veoma lošem stanju ili sa potpuno zastarjelom i gotovo neupotrebljivom dokumentacijom, uz brojne probleme u procesu realizacije. To je slučaj i sa Gradskim pozorištem i sa rekonstrukcijom ulice Vojislavljevića", naglasila je.

Nabrajajući projekte koje planiraju da ostvare, makar prema onome što su naveli iz Glavnog grada, Injac nije govorila ništa o pogonu za prečišćavanje otpadnih voda.

Portal Analitika