Komentar

Tu smo...

Imati ništa!

Pa Srbi su ozbiljno, ne samo u vlasti, nego na vlasti u punom kapacitetu. Crnogorci nijesu uopšte! Njih niko ništa ne pita. S njima se čak i ne pregovara, već tri godine, ni koliko s manjinskim narodom. Na njih se ne računa. Oni u međuvremenu pjevaju pjesme o Crnoj Gori, guslaju i pripovijedaju. Drugog i drugačijeg pristupa nemaju

Imati ništa! Foto: Pxfuel
Mihailo RADOJIČIĆ ŠOK
Mihailo RADOJIČIĆ ŠOKAutor
PobjedaIzvor

Objavljena je vijest sljedeće sadržine: ,,...Da će predsjednik Crne Gore razgovarati o gubicima Instituta ,,Dr Simo Milošević“ sa predsjednikom Srbije A. Vučićem!“ Zbog ovakve vijesti „referent“ Milatović bi morao da padne, zato što referiše šefu tuđe države o stanju u svojoj. Ovđe je obrnuto, na takve anomalije se ustaje i učvršćuje u uvjerenju da se ide pravim putem. U svakoj suverenoj zemlji sa punim međunarodnim identitetom ovakva nebuloza bi izazvala ozbiljno državno i društveno uznemirenje. Ovđe je ta vijest, budući da niko nije reagovao, po prilici izazvala smirenje... Eto, neko će konačno preuzeti na sebe ulogu ,,liječnika“, te odgovornost da vida rane Institutu ,,Dr Simo Milošević“ u Igalu. On je paralizovan (iako i takve liječi, sebi lijeka nema) a održavaju ga, ne na aparatima, već na mišićima savjesnih trudbenika od recepcije, do ljekara i uprave. I u ovakvom stanju Institut je ugledan u Evropi, samo je kod nas neugledan i neizgledan za opstanak. Vijest o kojoj je riječ, u vezi sa Vučićem i ,,S. Miloševićem“, sam čuo dak sam bio u automobilu i pokretu, a tako mi je bilo potrebno da je ponovo čujem, no radio stanice još nijesu toliko unaprijeđene kao neki TV operateri da vrate program natrag. Ovo napominjem stoga što ovđe odista žive ljudi i glavari koji ne znaju ko im glavu nosi. Predsjednikova zabrinutost za stanje, ne samo zdravlja države ne postoji pa predsjednik oće da svoju zemlju liječi u tuđoj državi.

Iz ove vijesti se može viđeti kompletna istorija bolesti ojađene CG kojom je zaražen cijeli njen organizam. Hronična bolest napreduje svakog dana u svakom pogledu, pa slijedi Vučićeva izjava da se neće miješati u unutrašnje stvari Crne Gore... no čeka razultate novog mandatara... pa će onda. Jedna od ekskluzivnih zabrinutosti Beograda za formiranje vlasti u Crnoj Gori je izražena u izjavi ,,portparola“ Vučićeva kabineta koji se zove Brnabić, pa se pita: ,,…A zašto Srbi ne mogu da dobiju ili da učestvuju u vlasti u Crnoj Gori, ne znam, ali svakako mislim da su značajan dio Crne Gore“.

Napomena: (Pa Srbi su ozbiljno, ne samo u vlasti, nego na vlasti u punom kapacitetu. Crnogorci nijesu uopšte! Njih niko ništa ne pita. S njima se čak i ne pregovara, već tri godine, ni koliko s manjinskim narodom. Na njih se ne računa. Oni u međuvremenu pjevaju pjesme o Crnoj Gori, guslaju i pripovijedaju. Drugog i drugačijeg pristupa nemaju, niti ikakvog konkretnog posla opoviđaju. Ne znaju da brane državu i tačka. Svemu se pride prikačio i raskol u CPC koji ne jenjava! A bogami se tu nema šta raskolat, jer u njenom posjedu nema ništa što bi se moglo razdvojiti, osim naravi da joj se i ime utre kad već nikakve druge imovine nema. Ali nju nijesu raskolale srpske službe no domaći katastar koji je decenijema bio u „službenoj upotrebi“ crnogorske države... ada koje druge?)

Kako se nad glavom davljenika (CG) nadodaju ruke, pritiječu u pomoć i domaći ,,vuksanovići“ pa pridaju, da Srbi u Crnoj Gori ne traže nikakvu dominaciju, samo ravnopravnost sa drugim nacionalnim zajednicama: ,,Ali kao što vidite, to ne možemo da dobijemo. Ostale nacionalne zajednice, iako ne postoji nijedna većinska, udružene su protiv interesa i pozicije srpskog naroda u Crnoj Gori“.

Nakon ovakvih izjava s političkim prioritetom i četničkim subjektivitetom ne može se isključiti ni fizički konflikt nezadovoljnih. Poziv 30. avgusta da se obilježi trogodišnjica ,,volje naroda“ ozbiljno prijeti narodnom nevoljom. Možda će se izraziti i prije no ovaj tekst izađe iz štampe jer KULT ide na tzv. ,,prelom“ za štampu, baš na ,,jubilej“. Četnicima se nudi vlast, ali je neće, već isključivo oće da razvlaste sve i zavlaste sebe. Njima se ovoga puta dobro ,,uzblutio mozak u tikvini“ i sigurno će namjeru za konflikt ispoljiti, pitanje je samo obima i mjesta manifestovanja. Sve je već dovoljno zagađeno političko etničkim stimulativima; i etar informacijama i zemlja zemljacima… A svemu će se rado pridružiti i povjerenici u ,,Evropi sad“, koje dosad nije bilo ni na pomolu, bez obzira na povećanje minimalnih i prosječnih plata. Ono što su mogli kupiti onda za minimalac sada ne mogu okusiti ni za maksimalac.

P.S. Đavo samo jede kad o jadu radi! M.R.Š.

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
V Vitao_neregistrovani
04.09.2023. 04:21

👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹To su oni. Valjda Bog vidi, da ih kazni najvećom kaznom šta postoji!

7
1
t tany_neregistrovani
03.09.2023. 21:47

Strašno!!!Napravili su od nas građane drugog …trećeg reda…zadnje rupe na sviralo.Kidaju nam živce,toliko da nekad bi i fizički nasrnuo…ali na koga?Oni izvlače prljave,smrdljive g….,njima ni po prstu.A nama?Nama servirali da udari brat na brata,drug na druga,susjed na susjeda…Njima je sve leglo,kako god okrenemo ka ćuku ptica.Činjeti nešto…ne valja,ne činjeti,isto ne valja.Jedan lavirint u kome lutamo.Da smo samo njihov barjak sa centra starog grada Kotora makli,da smo samo njihove medije ugasili…ništa od ovoga ne bi bilo

10
1
A Andrew_neregistrovani
03.09.2023. 22:10

@tany_neregistrovani Sve je ovo taco sto ste napisali, ali kao gradani Crne Gore moramo da pruzmemo odgovornost za nevideno urusavanje svega Crnogorskog u Crnoj Gori.

11
1
A Alija_neregistrovani
03.09.2023. 19:07

Tako je Šok. Srbi došli niotkud ka da su pali sa neba a vladaju ovijem prlstorima. Čak ih se i zapad plaši pa ih bombarduje. Ka da su Supermeni. Nemaju u ratovima nijednog poginulog. Zato se iz inata i Njegošu "sudilo" na procesu protiv Slobe. Što nam je činiti sa njima,pomagaj Šok.

14
2