Regioni

Igalo: Za tri sata na plažama prikupljeno 135 kilograma otpada

Povodom Međunarodnog dana čišćenja obala jutros su u Igalu 23 volontera čistila plaže ispod Titove vile prema Njivicama. Nakon tri sata čišćenja prikuplljeno je 135 kilograma otpada, piše Novski portal.

Igalo: Za tri sata na plažama prikupljeno 135 kilograma otpada Foto: Novski portal
Novski portalIzvor

Organizator događaja je NVO Zero Waste Montenegro, a glavni pokrovitelji događaja ove godine su Erste banka i Francuska ambasada u Crnoj Gori.

Kako za Novski portal kaže koordinatorka akcije za Herceg Novi Milica Boca, plaže su bile uglavnom čiste, jer je na tom potezu dosta njih i zakupljeno, ali na dijelu kod pećina naišli su na deponiju na plaži.

„Kod pećina je dosta raznog otpada bilo, pelena, kućnog otpada, ali najviše je ipak plastike. Na plaži postoji i kontejner, ali ipak većina otpada je odlagana na deponiju, nerealno ali je tako“, kaže ona.

Nakon svake akcije radi se i analiza prikupljenog otpada, a NVO Zero Waste napravi reviziju na nivou države koji je proizvod najveći zagađivač.

„Svake godine prednjače plastične flaše od gaziranih sokova, vode, kao i limenke od piva“, ističe Boca.

Kako dodaje, od lokalne Čistoće uvijek imaju podršku, danas im je pomogao radnik koji je zadužen za čišćenje tog dijela Igala.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.