Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Huter: Kako BS misli da uđe u vlast; Vrijeme je da na Cetinju dođe do političke sloge; Pružamo otpor, ali neću čupati mikrofone

"Neprikosnoveni šef parlamentarne većine je četnički vojvoda"

Huter: Kako BS misli da uđe u vlast; Vrijeme je da na Cetinju dođe do političke sloge; Pružamo otpor, ali neću čupati mikrofone

Poslanik Demokratske partije socijalista Oskar Huter poručio je kako je Andrija Mandić, odnosno kako ga je nazvao - četnički vojvoda, neprikosnoveni šef parlamentarne većine.

Huter: Kako BS misli da uđe u vlast; Vrijeme je da na Cetinju dođe do političke sloge; Pružamo otpor, ali neću čupati mikrofone Foto: S. Vasiljević
Portal AnalitikaIzvor

"Njegove perjanice su Dario Vraneš i Marko Kovačević, oni su najbolji promoteri politike od koje nije odstupio Mandić. To vam govori i o inkluzivnosti i o pomirenju o kojem govore", naglasio je on za Antenu M.

"Pružamo otpor, ali ne očekujte da ću čupati mikrofone po Skupštini"

Na opasku da opozicija nije dovoljno glasno skrenula pažnju na sve što se dešava - počev od klerikalizacije društva do sve drastičnijeg kršenja ljudskih prava, Huter je kazao da ne zna gdje se očekuje da DPS proizvede veću buku nego u parlamentu i u javnosti, putem saopštenja i drugih aktivnosti.

"Kada biste izvukli statistiku, garantujem da pojedinačno svaki poslanik čitave opozicije ima veći angažman na tom planu nego ikad prije. A ako narod očekuje da Oskar Huter vuče i čupa kablove po parlamentu - mi nijesmo oni", poručio je.

"Kako BS misli da uđe u vlast, koji su to principi?"

O mogućnosti ulaska Bošnjačke stranke u vlast, Huter je upitao na kojim principima misle da pristupe većini u kojoj je ZBCG.

"Vidio sam da je BS u određenim razgovorima. Suština je - na kojim temeljima misle da uđu, da li će im obećati da više neće pjevati "Leleču Turci, kukaju bule"? Koji su to principi", upitao je on.

O Markovićevoj stranci: Iskreno - ne znam da li je pravi

O formiranju nove partije, koju bi utemeljio Duško Marković, Huter navodi da ne zna ništa o tome.

"Često čujem tu najavu, iskren da budem - ne znam da li pravi stranku, a ako je i pravi, ne vjerujem da će odstupiti od politike koju je vodio tri decenije i na kraju vjerujem da će nam se politički putevi sresti", rekao je Huter.

"Nije tačno da se iko nudi Evropi sad"

Navodi kako nije tačno da se DPS 'nudi' vladajućim strukturama.

"Nijesam vidio nijednog funkcionera DPS da se uopšte nudi pokretu Evropa sad. Čini mi se da smo izuzetno aktivni u njihovoj kritici", poručio je Huter.

"Srušili smo dvije vlade, i ova će biti srušena"

On je kazao kako treba imati u vidu i to da DPS ima sedamnaest poslanika, te da djeluje i reaguje u skladu sa tim, ali i da ne treba zaboraviti kako su do sada srušili dvije vlade.

"I ova Spajićeva će biti srušena", kazao je Huter.

On smatra kako DPS, ali i opozicija, mimo svojih birača, treba da animira i apstinente sa posljednjih izbora.

Upitao je koji je to funkcioner pravosnažno osuđen u Crnoj Gori u ove četiri godine.

"A sjetite se ko je sve iz DPS bio procesuiran ranije - od Svetozara Marovića do predsjednika opština", dodao je Huter.

Prvi će, kazao je, biti da se svi koji su imali veze sa kriminalom procesuiraju.

"Ali mi ovdje imamo i nepoštovanje prezumpcije nevinosti. A onda imamo 'ruku pravde' i onda njihovi politički saborci završe u zatvoru. Mi imamo čovjeka koji vodi Budvu iz zatvora, kojeg terete za šverc narkotika, ali mi kažemo - nevini su dok se ne dokaže suprotno i dok se ne dokaže da su krivi", istakao je Huter.

"Vrijeme je da na Cetinju dođe do političke sloge"

Rekao je da vjeruje da je došlo vrijeme da na Cetinju mora doći do političke sloge između struktura koje su na državnom nivou opozicija.

"Kada na Cetinju dođe do sloge, prenijećemo je i na sve druge djelove Crne Gore", smatra on.

Portal Analitika