Muzika

Održaće se 9. i 10. juna u Podgorici

Humanitarni doprinos: Festival kulture Zabjelo doniraće dio prihoda od ulaznica Fondaciji "Ognjen Rakočević"

Drugo izdanje Festivala kulture Zabjelo (FKZ) koje će se ove godine održati 9. i 10. juna na stadionu “Nikola Šćepović“ u Podgorici, donosi bogat muzički program ali i priliku svim posjetiocima da daju svoj humani doprinos. Naime, dio prihoda od svake prodate ulaznice FKZ doniraće Fondaciji „Ognjen Rakočević“ kao i domaćinima festivala Fudbalskom klubu Zabjelo.

Humanitarni doprinos: Festival kulture Zabjelo doniraće dio prihoda od ulaznica Fondaciji "Ognjen Rakočević" Foto: Mediatag
Portal AnalitikaIzvor

„Fondacija će tim uplaćenim novcem kupiti i donirati instrumente koji su potrebni Stomatološkoj Poliklinici u Podgorici za rad sa djecom sa smetnjama u razvoju. U komunikaciji sa stomatolizima Poliklinike saznali smo da im nedostaju određeni aparati i instrumenti koji bi olakšali rad i saradnju prilikom popravke zuba djeci sa smetnjama u razvoju. Nadamo se i vjerujemo da ćemo olakšati i djeci i osoblju Poliklinike. Zahvaljujemo se organizaciji Festival Kulture Zabjelo na pomoći i ukazanom povjerenju. Nadamo se da ćemo i ubuduće imati dobru saradnju jer ovim lijepim gestom nam pokazuju da djeca sa smetnjama u razvoju nisu sama i zaista daju dobar primjer podizanja svijesti o osobama sa invaliditetom“, kazali su iz Fondacije „Ognjen Rakočević“.

Kako javljaju iz organizacije festivala, kao i prošle godine, i ovog puta će dio od svake prodate ulaznice za Festival kulture Zabjelo biti usmjeren na razvoj Fudbalskog kluba Zabjelo. Prošlogodišnja donacija pomogla je klubu da poslije dužeg vremena ponovo pokrene školu fudbala za mlađe kategorije. Zahvaljujući publici Festivala kulture Zabjelo, ove godine Fudbalski klub Zabjelo pokrenuo je besplatnu školu fudbala za dječake i djevojčice koju pohađa više od 100 članova od 6 do 12 godina.

„Donacije od prošlogodišnjeg Festivala kulture Zabjelo su značajno doprinijele stabilnosti našeg kluba, što je uslovilo dodatno poboljšanje dijela infrastrukture i pokretanje školice fudbala.” – kazali su iz Fudbalskog kluba Zabjelo.

Podsjetimo, na ovogodišnjem dvodnevnom izdanju festivala kulture Zabjelo nastupiće neka od najznačajnih imena alternativne ragionalne scene. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.