Region

Hrvatska: U riječkoj luci zaplijenjeno više od pola tone kokaina vrijednog 20 miliona eura

Više od pola tone kokaina vrijednosti oko 20 miliona eura zaplijenjeno je u zajedničkoj akciji policije i carine u riječkoj luci unazad nekih mjesec i po dana.

Ilustracija Foto: REUTERS/Cathrin Mueller/File Photo
Ilustracija
Jutarnji.hrIzvor

Iz policije nisu željeli danas dati bilo kakav komentar na ovu informaciju. Ipak, neslužbeno se saznaje da se kokain visoke čistoće nalazio u kontejnerima koji su pronađeni u terminalu luke, odakle je trebalo dalje da bude prevezen kao kontejnerski teret kamionima do svojih destinacija, najvjerovatnije na područje zapadne Evrope.

S obzirom da policija ništa nije željela da saopšti o samoj zapljeni, prema informacijama Jutarnjeg lista droga je pronađena u nekoliko različitih pošiljki, a ne na jednom mjestu.

To, kako piše ovaj hrvstki medij, znači da nije riječ o nasumičnom pronalasku, već o nekoj vrsti kontrole sumnjivoga tereta, ili čak o pomno planiranoj akciji u kojoj su policajci čekali da droga stigne kako bi je mogli zaplijeniti.

Takođe, nije bilo moguće dobiti nikakvu informaciju da li je policija za sad nekog osumnjičila zbog ovih pošiljki koje spadaju u red najvećih ikada na području Hrvatske. Najveća evidentirana zapljenjena je ona iz 1999. kada je u kontejneru upravo u riječkoj luci pronađeno 660 kilograma kokaina. Prošle godine u Luci Ploče pronađeno je 600 kilograma, piše Jutarnji list.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
m momir_neregistrovani
06.06.2023. 18:37

Vjerovatnoća nas uči, da će bar jedan Crnogorac imati veze sa ovim kokainom. Mnogo volimo te biznise s praškom, pod uslovom da nije u pitanju brašno, cimenat ili šećer u prahu he-he.

1
0