Politika

HGI: Nudimo građanima jasan evropski pravac

Na ove izbore izlazimo kako bismo pomogli Crnoj Gori da pronađe izgubljeni kompas i zauzme čvrst pravac koji će je izvesti iz burnih voda i tmurnih vremena. Prethodnih godina se ispostavilo da kada HGI ne zauzima ono mjesto koje joj u društvu pripada, tada ni ostale stvari nisu na svom mjestu, navode iz Hrvatske građanske inicijative. 

HGI: Nudimo građanima jasan evropski pravac Foto: Hrvatska građanska inicijativa
Portal AnalitikaIzvor

"Mi jesmo manjinska stranka, ali su ideje i vrijednosti za koje se borimo, sigurni smo, većinske jer su duboko ljudske i životne, a trenutno djeluje kao da su pomalo zaboravljene: sloboda, sigurnost, dostojanstvo, međusobno uvažavanje, zdrava životna sredina, lijep i miran suživot u uređenom društvu koje njeguje svoju mladost pružajući joj zdrav kulturni ambijent i kvalitetno obrazovanje, jer bez toga, nastavićemo da tumaramo u mraku. Mi odatle vidimo izlaz", navodi HGI. 

Građanima, kako kažu, nude jasan evropski pravac.

"Okretanje zelenim ekonomijama, ozdravljenje obrazovnog sustava, ostanak mladih u svojoj državi, humaniji i efikasniji zdravstveni sistem, vraćanje značaja sportu, kulturi i umjetnosti i iznad svega, brigu oličnoj i pravnoj bezbjednosti. U novom Parlamentu Crne Gore, HGI će biti prozor Crne Gore ka Zapadu. Bićemo za kormilom koje će nas usmjeriti ka sigurnoj evropskoj luci, jer samo tako možemo doći tamo gdje nam je mjesto. A mjesto nam je tamo gdje su nam preci i tamo gdje su nam djeca. Tamo gdje je čovjek čovjeku komšija i gdje je sugrađanin ukućanin. Tamo gdje su nastali i nacija i civilizacija. Tamo gdje se zna red i gdje se cijeni rad, gdje je sloboda dužnost, a ljepota logika života. Tamo gdje su manjina i većina jedna cjelina. Mjesto nam je tamo gdje se o nama odlučuje. Mjesto nam je u Parlamentu Crne Gore, a Crnoj Gori je mjesto na Mediteranu, u Evropi, na Zapadu. Na pravoj strani svijeta", zaključuju u saopštenju. 

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
p pravedan_neregistrovani
27.05.2023. 17:13

Hrvati su uvijek poštovali državu u kojoj žive. Unijeli su i svoju kulturu i tradiciju. Nažalost Srbi niti priznaju državu ni Crnogorce i kradu historiju kao svoju. Zato pamet u glavu na ovim izborima.

5
1
D Duje_neregistrovani
31.05.2023. 19:07

@pravedan_neregistrovani sve je tacno sto si rekao ali Hrvatima se ne vraca nikakva zahvalnost za to. Cijelo primorje Crne Gore je bilo dio istorijske hrvatske drzave i Dukljani su bili poznatiji kao crveni Hrvati, pa opet Hrvatska danas nema nikakve pretenzije na teritorij Crne Gore i postuje njene granice iako bi realno mogla da trazi sve od Ulcinja, kao i Barsku nadbiskupiju koju su stvarali Hrvati.

0
0
n nina_neregistrovani
27.05.2023. 16:36

HGI ❤️ kad bi Srbi bili i pola tako kulturni ka nasi Hrvati nikad CG nebi imala problema ( zbog Srbske nekulture imamamo samo probleme)

8
1
H HGI_neregistrovani
27.05.2023. 15:38

HGI 💖🇲🇪🙏

10
2