Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Grupa zaposlenih u RTCG: Medijski skorojević na čelu Javnog servisa ne može razumjeti važnost Arhiva

Grupa zaposlenih u RTCG: Medijski skorojević na čelu Javnog servisa ne može razumjeti važnost Arhiva

Povod za naše reagovanje bio je apokaliptični prizor poplavljenog Arhiva TVCG, svojevrsne memorije i ove kuće i države Crne Gore. Odgovor menadžmenta bio je prilika da nam još jednom nacrtaju mete, izreknu neistine na naš račun i pokušaju diskreditaciju našeg višedecenijskog rada u RTCG, poručuje grupa zaposlenih RTCG.

Grupa zaposlenih u RTCG: Medijski skorojević na čelu Javnog servisa ne može razumjeti važnost Arhiva Foto: Ivana Božović
Portal AnalitikaIzvor

"Generalni direktor otišao je korak dalje i zablistao ponovo u onom u čemu je inače dokazani pregalac – hajkanje, brljanje i olajavanje, i to posredstvom društvenih mreža. Jeftinom zamjena teza, manipulativno kako samo on to zna, pod “firmom” da je on štiti, a mi napadamo, prebacuje fokus na našu cijenjenu koleginicu Jelenu Dukaj, na koju nijesmo ni pomislili, a kamo li pomenuli je i čije odgovornosti u svemu ovom nema", navodi se zaposlenih RTCG, koje potpisuju Snežana Rakonjac, Tanja Šuković, Srđan Čović, Nataša Baranin i Vesna Terić. 

Podsjećamo, grupa zaposlenih RTCG-a uputila je apel predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću, predsjedniku Vlade Crne Gore Milojku Spajiću i Upravi za zaštitu kulturnih dobara. Obratili su se i javnosti u ukazali da se arhivska građa ne čuva na adekvatan način. Reagovali su iz menadžemta i kazali da je "pukla cijev grijanja kao i da je problem riješen za 20 minuta"

"Sve već viđeno i poznato! Gospodine Raoniću, odgovornost je isključivo Vaša! Razumljivo je da Vi ne možete imati isti odnos prema ugroženom blagu neprocjenjive vrijednosti, kakav imamo mi. Vi ste u ovoj kući “jučerašnji”, a mi ponosni na sve ono što smo ostavili u TV Arhivu – bilo kao utemeljivači, bilo kao višedecenijski autori. Nepremostiva je razlika između onih koji nešto grade i osnivaju i onih koji to ruše i razgrađuju!", poručuje grupa zaposlenih. 

Prije tri dana, podsjećaju, obilježeno je 59 godina Televizije CG i 79 godina nacionalnog Radija.

"Dvojica govornika na toj svečanosti, zacijelo su oni taj Menadžment što je potpisao reagovanje na naš apel, u poplavljenoj Arhivi Javnog servisa zajednički imaju ukupno 0 (nula) autorskih ostvarenja. Otuda naš različit doživljaj i reakcije na potop. Tzv. menadžment, u ovoj priči, potpuno je nebitan jer je samo poslužio da depersonalizuje odgovornost konkretne osobe", navodi grupa zaposlenih RTCG. 

Zato, kako kažu, umjesto polemike sa formalnim potpisnikom reagovanja, konstatuju kako je “majstor slučaj” uredio da poplava u Arhivu savršeno simbolično odslika stanje u cijeloj kući!

"„Bluz mutne vode“ i u toj pjesmi poruku: “Svašta se rodi u mutnoj vodi“, davno je ispjevao Đorđe Balašević. Mi mirno čekamo da se razbistri i povuče. Ne samo voda", poručuje grupa zaposlenih RTCG. 

Menadžment RTCG: Pukla cijev grijanja, problem riješen za 20 minuta
1
Menadžment RTCG: Pukla cijev grijanja, problem riješen…
29.11.2023 17:55
Grupa zaposlenih Javnog servisa apeluje: Stanje alarmantno, spasiti ugroženu audio-vizuelnu baštinu RTCG
3
Grupa zaposlenih Javnog servisa apeluje: Stanje alarmantno…
29.11.2023 13:44

 

Portal Analitika