Kultura
  • Portal Analitika/
  • Kultura /
  • Gradsko pozorište domaćin RUTA festivala: U Podgoricu u aprilu stižu najbolje predstave iz regiona

Festival 8. aprila otvara „Malograđanska svadba“ Kamernog teatra 55 iz Sarajeva

Gradsko pozorište domaćin RUTA festivala: U Podgoricu u aprilu stižu najbolje predstave iz regiona

Publici omogućeno da po 50% nižim cijenama kupi ulaznice za sve dane trajanja festivala

Scena iz predstave "Dekameron" Foto: Studio Media Pro
Scena iz predstave "Dekameron"
Portal AnalitikaIzvor

Gradsko pozorište Podgorica četvrti put je domaćin Regionalne unije teatara – festivala RUTA, koji se održava se od 8. od 13. aprila. Publika će imati priliku da pogledanajbolje produkcije pet vodećih regionalnih teatara iz Hrvatske, Srbije, BiH, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Crne Gore.

Festival će 8. aprila otvoriti Kamerni teatar 55 iz Sarajeva sa predstavom„Malograđanska svadba“ koju je po tekstu Bertolda Brehta režira Paolo Mađeli, a koja će premijerno biti izvedena u BiH 22. marta, Drugi dan će Mestno gledališče iz Ljubljane izvesti komad „Nora“ rediteljke Nele Vitošević. 

Gradsko pozorište Podgorica će, dan kasnije, odigrati predstavu „Dekameron“ u režiji Dejana Projkovskog. Četvrtog dana će Dramski teatar Skoplje pred podgoričkom publikom izvesti komad Dejana Projkovskog “Pad masade”. Beogradsko dramsko pozorište igraće predstavu Veljka Mićunovića “Švejk”. Festival 13. aprila zatvara kazalište Ulysses komadom Oksane Dmitrieve “Otelo”.

Iz Gradskog pozorišta saopštili su da je publiciomogućeno da po 50% nižim cijenama kupi ulaznice za sve dane trajanja festivala, u periodu od 1. do 9. marta. Ističu i da je broj promo paketa ograničen.

Portal Analitika