Regioni

Šokirani građani ukazuju na rizik koji nosi ova negativna praksa

Zapuštene prostorije DZ Nikšić: Čekaonica dobrovoljnih davalaca krvi pretvorena u mjesto za odlaganje otpada

Grupa građana Nikšića proslijedila je ekološkom pokretu Ecopatriotizam fotografiju iz nikšićkog Doma zdravlja, ukazujući na zapuštenost u ovoj medicinskoj ustanovi.

Zapuštene prostorije DZ Nikšić: Čekaonica dobrovoljnih davalaca krvi pretvorena u mjesto za odlaganje otpada Foto: Ekološki pokret Ecopatriotizam
Portal AnalitikaIzvor

„Riječ je o čekaonici dobrovoljnih davalaca krvi koja se, iz nekog razloga, pretvorila u mjesto za odlaganje otpada ili privremeni javni magacin. Šokirani građani ukazuju na rizik koji sa sobom nosi ova negativna praksa jer su se deponovanjem kancelarijakog i medicinskog materijala narušila osnovna prava dobrovoljnih davalaca krvi koji nemaju uslove za popunjavanje medicinskih formulara kako bi pristupili humanom činu davanja krvi, samim tim ni mjesto gdje bi davaoci krvi mogli da se po potrebi zadrže nakon ovog čina ljudskosti“, saopštili su iz Ecopatriotizma.

Članice pokreta Ecopatriotizam poručuju da je sve oko nas zdrava životna sredina i kako se država ophodi prema prirodi ali i svim medicinskim ustanovama, tako se ophodi prema građanima. 

„Takođe se ne smije zanemariti i negativna reflekcija ovakvih nemilih događaja koja može imati direktan uticaj na mentalno zdravlje, budući da Dom zdravlja treba da bude mjesto iscjeljenja, a na potencijalne zaraze“, zaključili su. 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
N NK_neregistrovani
01.06.2023. 14:15

Osvjezilo od 30-og avgusta. Prostaklluk i smece, sto bi drugo.

9
0