Crna hronika

Popisivali i fotografisali namještaj, nastaviće u ponedjeljak

Gotov pretres u Master kvartu; Jovanović: Pozdravljamo zakonitu akciju, jer nemamo šta da krijemo

Specijalno policijsko odjeljenje završilo je pretres dva stana u Master kvartu.

Gotov pretres u Master kvartu; Jovanović: Pozdravljamo zakonitu akciju, jer nemamo šta da krijemo Foto: D. Malidžan
Portal AnalitikaIzvor

Podsjetimo, pretres je počeo danas, pošto je, nakon 24 sata izdat nalog da to bude učinjeno.

Advokat kompanije Bemax Stefan Jovanović rekao je novinarima kako pozdravljaju akciju.

"Kompanija Bemax će svaku ovakvu akciju koja je zakonita, bilo da dolazi od strane SPO- a ili nadležnog tužilaštva, uvijek pozdraviti i vrlo rado podržati, jer na taj način doći će se do onoga što je zakonito. Apsolutno nema ništa da se krije", kazao je on nakon pretresa.

Jovanović je rekao i da su službenici SPO-a, koji su vršili pretres, popisali namještaj koji se nalazi u stanu i slikali ga.

Podjsetio je da je pretres stanova započet negdje oko 16 sati i da su isti službenici SPO-a priložili naredbu Višeg suda. Jovanović je istakao da su službenici SPO-a koji su bili angažovani i koji su sproveli današnju radnju bili maksimalno korektni i profesionalni.

Službenici SPO dobili nalog nakon 24 sata, slijedi pretres; Piperović: Nije mi jasno koji je cilj, već su dobili svu dokumentaciju
3
Službenici SPO dobili nalog nakon 24 sata, slijedi pretres;…
25.05.2024 16:56

Naglasio je i da je naredba koju je donio sud “manjkava jer u njoj nisu navedene činjenice koje bi opravdale pretres”. Poručuje da branjenici koje zastupaju on i advokat Zoran Piperović, apsolutno nemaju šta da kriju.

“Omogućili su današnji pretres. Izvršen je krajnje profesionalno, maksimalno korektno. Stanovi koji se nalaze u ovoj zgradi i na koje glasi naredba vlasništvo su kompanije Bemax. Mislim da u ime kompanije, kao društveno odgovorne, mogu reći da svaku ovakvu akciju koja je zakonita, bilo da dolazi od strane SPO- a ili nadležnog tužilaštva, mi ćemo uvijek pozdraviti vrlo rado podržati, jer na taj način doći će se do onoga što je zakonito. Apsolutno nema ništa da se krije, i upravo ovakvi pretresi idu u prilog onome što odbrana cijelo vrijeme ističe”, naglasio je Jovanović.

Kazao je da u samoj naredbi nije navedeno zašto se radi pretres.

“Biću precizan, navedena su krivična djela, ali nije navedeno na koga se sumnja da je izvršio ta krivična djela. Nisu navedene činjenice koje bi opravdale takav pretres. Apsolutno nije naveden niti jedan trag ili predmet za koji se sumnja da bi se pretresom mogao naći”, istakao je Jovanović.

Jovanović je rekao da su službenici koji su vršili pretres popisali namještaj koji se nalazi u stanu i slikali ga.

“To su radnje koje su oni danas preduzeli”, dodao je.

Istakao je i da je odbrani nejasno zašto se namještaj popisuje.

“Jer naredba glasi na krivična djela utaja poreza i doprinosa i pranje novca. Što se tiče namještaja koji se nalazi u stanovima koji su vlasništvo kompanije Bemax uredno su kupljeni, uredno su plaćene sve dažbine koje se odnose na taj predmetni namještaj. Tako da tu zaista nema ništa sporno”, kazao je Jovanović.

Ponovio je da se ništa ne taji i ne krije, već se samo insistira na zakonitosti.

“Kompanija Bemax može samo da pozdravi ovakve radnje koje preduzima nadležni tužilaštvo jer se upravo ovakvim radnjama pokazuje zakonitost svega onoga što je predmet izvidjaja ili istrage”, naglasio je advokat.

Rekao je i da će pretresi preostalih stambenih jedina u predmetnom ulazu biti nastavljen u ponedjeljak.

“Neophodno je izvršiti pretres preostalih stambenih jedinica u ovom ulazu. Pretres će se izvršiti i neće se pronaći ništa bitno i bilo šta što bi opravdalo ono što je šturo navedeno u naredbi Višeg suda. Potpuno mirno i staloženo očekujemo da nadležni organi završe svoj dio posla”, zaključio je Jovanović.

Portal Analitika