Crna hronika

Provjeravaće italijanski namještaj

Službenici SPO dobili nalog nakon 24 sata, slijedi pretres; Piperović: Nije mi jasno koji je cilj, već su dobili svu dokumentaciju

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja dobili su, nakon 24 sata čekanja, nalog od suda da obave pretres dva stana koji pripadaju kompaniji Bemaks, u Master kvartu, kako bi provjerili da li su zaista opremljeni skupocjenim italijanskim namještajem, kako je u kompanijskoj dokumentaciji navedeno. 

Službenici SPO dobili nalog nakon 24 sata, slijedi pretres; Piperović: Nije mi jasno koji je cilj, već su dobili svu dokumentaciju Foto: K. Krsmanović
Pobjeda / Portal AnalitikaIzvor

Navodno, provjera italijanskog namještaja se vodi u okviru istrage u "slučaju Zoran Lazović".

Pripadnici SPO navodno sada čekaju dolazak pravnih zastupnika jer, po zakonu, ne mogu da uđu u privatni posjed, targetirane stanove, bez prisustva vlasnika ili ovlašćenog lica vlasnika.

Podsjetimo, u jučerašnjoj akciji pripadnici SPO su, bez naloga suda, ušli u jedan od ulaza u Master kvartu i pokušali da obave pretres dva stana.

Nakon intervencije pravnih zastupnika direktora Bemaksa Ivana Ubovića, pripadnici SPO su odustali od nelegalnog pretresa.

"Specijalno policijsko odjeljenje dobilo je od kompanije Bemaks svu traženu dokumentaciju u odnosu na potencijalnu istragu pranja novca, utaje poreza ili zloupotrebe ovlašćenja u privrednom poslovanju. Zato nije jasno u kojem cilju, što misle da mogu naći pretresom dva stana, a u jednom već živi zakupac", kazao je za advokat Zoran Piperović, pravni zastupnik kompanije Bemaks.

Piperović naglašava da će više detalja dati advokat Jovanović koji će prisustvovati pretresu dvije stambene jedinice.

Portal Analitika