Muzika

Video i muzički materijal predstavljen sinoć na platou ispred dvorca kralja Nikole

Promocija Bara kroz spotove dua Nikčević-Bulatović; Raičević: Kulturni stvaraoci imaju partnera u našoj Opštini

Promocija video i muzičkog materijala u izvođenju gitarskog dua Nikčević – Bulatović, snimanog na atraktivnim lokacijama u Baru, koji je premijerno postavljen na muzičke platforme Apple i Naxos music, upriličena je sinoć na platou ispred dvorca kralja Nikole u Baru. 

Promocija Bara kroz spotove dua Nikčević-Bulatović; Raičević: Kulturni stvaraoci imaju partnera u našoj Opštini Foto: Mediabiro
MediabiroIzvor

Održana je i panel diskusija o saradnji na ovom projektu prilikom čega je i popularni gitarski duo iznio svoje impresije o uspjehu koji su postigli u saradnji sa partnerima iz Opštine Bar. 

“Naišli smo na odlično razumijevanje predsjednika Opštine Bar, Dušana Raičevića, koji je podržao naše projekte i gdje smo zajednički došli do mnogo značajnih adresa. Te adrese nisu vezane za Balkan i region, već za mnogo šire prostore, prostor cijelog svijeta”, kazao je gitarista, Srđan Bulatović. 

Istakao je da se njihove kompozicije rado slušaju u zemljama širom svijeta, a najviše u SAD-u, Kini, Japanu i Australiji, te će i video spotovi snimani u Baru biti gledani i u tim udaljenim krajevima planete. 

Druga polovina virtuoznog gitarskog dua, Darko Nikčević se takođe priključio pohvalama na račun Opštine Bar i njenog prvog čovjeka. Istakao je da je upravo ovo veče bilo kruna njihove saradnje koja je rezultirala snimanjem spotova za pet pjesama dua Bulatović-Nikčević u Baru. 

“Mi smo krajem aprila prošle godine snimili album “Feel The Moment”, za Naxus Records. Većina od tih kompozicija je bila prisutna na jednoj plej-listi koju uređuje Apple Music Classical koja se zove Classical Live koja sadrži trenutno najznačajnija djela izdata iz oblasti klasične muzike. Video spotovi za pet pjesama sa albuma, od kada se nađu na Apple Music-u nadam se će tu ostati zauvijek i da će biti jedna lijepa promocija Bara i Sutomora,” ispričao je Nikčević. 

Video i muzički materijal gitarskog dua Bulatović-Nikćević dostupan na platformama Apple I Naxos music
0
Video i muzički materijal gitarskog dua Bulatović-Nikćević…
31.05.2023 13:10

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević poručio je ovom prilikom da je Bar još jednom potvrdio status mjesta kulture. 

“Realizacijom ovog i sličnih sadržaja potvrđujemo da kulturni stvaraoci imaju partnera u Opštini Bar. Pored posvećenosti našem primarnom cilju – revitalizaciji i valorizaciji bogate kulturne baštine, posebnu pažnju usmjeravamo i ka intenzivnoj saradnji sa stvaraocima, te su kao rezultat toga realizovani brojni projekti u proteklom period”, istakao je Raičević.

On je poručio da ga posebno raduje uspješnost saradnje sa prepoznatim crnogorskim duom Nikčević-Bulatović, kao ljudima koji su čvrsto vezani za Bar i Sutomore. 

“Kroz ekranizaciju njihovih numera nastojimo da Bar učinimo dostupnim ne samo konzumentima iz Crne Gore, već i iz Evrope i svijeta, te vjerujem da će ovi spotovi, koji predstavljaju prirodne ljepote i bogato nasljeđe našeg grada, dodatno promovisati i muziku ovog dua”, kazao je predsjednik Opštine. 

Prisutnima se ovom prilikom obratio i uvaženi profesor muzičke etnologije Dimitrije Golemović koji već 13 godina podržava stvaralaštvo ovog talentovanog dvojca.

Ova posebna muzička promocija i saradnja na projektu koji je doživio svjetski uspjeh dio su strategije ulaganja u kulturnu lokalne uprave u Baru. 

“Cijeneći da je kultura jedan od osnova za dugoročan rast pojedinaca, ali i nas kao lokalne zajednice i društva uopšte, trudimo se da zdušno i posvećeno podržavamo kulturu i kulturno-umjetničke manifestacije i savremene umjetničke sadržaje koje oplemenjuju grad. U tom smislu, posebno smo ponosni na ovu saradnju koja javnosti nudi novu perspektivu našeg grada. O atraktivnosti Bara i tome da je lokalna uprava prepoznata kao neko ko kontinuirano podržava kulturno stvaralaštvo govori činjenica da je trećina filma “Obraz”, crnogorskog reditelja Nikole Vukčevića, prikazanog na marketima filma na Kanskom festivalu, snimana upravo u našem gradu”, ispričala je predstavnica Opštine Bar, Anđela Antunović. 

Dodala je da je glavni cilj djelovanja Opštine da se Bar izgradi kao mjesto života, a sa namjerom da lokalna zajednica dobije novi kvalitet života. 

Da će Bar i u narednom periodu graditi imidž kulturno-umjetničke destinacije i baštiniti ideju da kultura može generisati ekonomski razvoj potvrdile su i predstavnica Turističke organizacije Bar, mr Nikoleta Nikčević i menadžerka za programsku politiku Kulturnog centra Bar, Darinka Škuletić. 

U narednom periodu Barane i mnogobrojne posjetioce očekuju manifestacije kao što su Veče sa zvijezdama, Spičansko veče, Noć Velikog pijeska, Ribar fest, ali i 36. izdanje ljetnjeg multimedijalnog festivala “Barski ljetopis”. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.