Muzika

Na stadionu "Nikola Šćepović" u Podgorici

Fudbalski klub Zabjelo i Festival kulture organizuju program za najmlađe 8. juna

Fudbalski klub Zabjelo i Festival kulture Zabjelo organizuju program za najmlađe u četvrtak 8. juna na stadionu „Nikola Šćepović“ u Podgorici, sa početkom u 18 časova, a ulaz je slobodan.

Fudbalski klub Zabjelo i Festival kulture organizuju program za najmlađe 8. juna Foto: Festival kulture Zabjelo
Portal AnalitikaIzvor

Na taj način, kako su naveli u saopštenju, biće obilježen uspješan početak besplatne škole fudbala FK Zabjelo koji ove godine slavi jubilarnih 60. godina postojanja.

"Festival kulture Zabjelo je prvim izdanjem, održanim prošlog juna, pokazao da je festival za cijelu porodicu. Od tinejdžera, preko čitavih porodica koje ga posjećuju zajedno, pa sve do veterana rokenrola – publika je bila šarenolika i ujedinjena u dobroj energiji, a brojni roditelji koji su došli sa djecom pokazali su da se muzički ukus najmlađih gradi od malih nogu", kažu u saopštenju. 

U dječijem programu će učestvovati zabavljači Šanta Panta i Žarko Žabac, dječiji pjesnici Slobodan Bećo Došljak i Veljko Veljović, a pridružiće im se i sportski radnici i reprezentativci koji su potekli sa Zabjela.

Poseban poziv upućen je Resursnom centru “1. jun”, organizaciji Specijalna Olimpijada, kao i osnovnim školama na Zabjelu, “Vuk Karadžić” i “Oktoih” da se na festivalskoj bini predstave najuspješniji učenici iz sportskih, literarnih i drugih sekcija.

Kao i prošle godine, i ovog puta će dio od svake prodate ulaznice za Festival kulture Zabjelo biti usmjeren na razvoj Fudbalskog kluba Zabjelo. Prošlogodišnja donacija pomogla je klubu da, posle deset godina, ponovo pokrene školu fudbala za mlađe kategorije. Zahvaljujući publici Festivala kulture Zabjelo, ove godine Fudbalski klub Zabjelo pokrenuo je besplatnu školu fudbala za dječake i djevojčice koju pohađa više od 100 članova od 6 do 12 godina.

„Donacije od prošlogodišnjeg Festivala kulture Zabjelo su značajno doprinijele stabilnosti našeg kluba, što je uslovilo dodatno poboljšanje dijela infrastrukture i pokretanje školice fudbala. I dalje je otvoren naš poziv za sve roditelje da dovedu svoju djecu na stadion „Nikola Šćepović“ i pridruže se besplatnoj školi fudbala“, rekli su iz FK Zabjelo.

Član uprave FK Zabjelo, Rade Radojičić, istakao je značaj ovog kluba za lokalnu zajednicu i za djecu.

„Jasno je zašto je FK Zabjelo značajan za zajednicu i za samu djecu. Od druženja sa drugom djecom i učenja prvih fudbalskih koraka do razvijanja sportskog duha i drugarstva, a najveći cilj našeg kluba je još od ranije da ta djeca jednog dana zaigraju i za prvi tim. Pozivam sve ljude dobre volje da kupovinom karte za Festival kulture Zabjelo podrže dalji razvoj našeg kluba“, saopštio je Radojičić.

Jedan od motiva Festivala kulture Zabjelo je, kako dodaju, da se na ovaj način skrene pažnja na naše najmlađe sugrađane i sugrađanke koji će se pridružiti 8. juna i tako upotpuniti priliku ali i poruku festivala – da djeca zaslužuju uslove za kulturni i sportski razvoj.

Pored Fudbalskog kluba Zabjelo, ove godine organizatori festivala će dio prihoda od ulaznica donirati i Fondaciji „Ognjen Rakočević“ koja se bavi unapređenjem uslova za život i rad osoba sa autizmom. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima širom zemlje i putem interneta, a sve informacije se mogu pronaći na stranici festivala festivalkulturezabjelo.me.

U toku je akcija „Kupi četiri, častimo te petu“ tokom koje uz četiri kupljene festivalske ulaznice, fanovi petu dobijaju na poklon traje do kraja dana u ponedjeljak 5. juna. U prodaji su i festivalske ulaznice po cijeni od 20 eura i jednodnevne po cijeni od 12 eura.Na dane festivala će na ulazubiti dostupne samo jednodnevne ulaznice po cijeni od 15 eura.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.