Društvo

Fricu milionski krediti dok je bio pod istragom?

Izvor

Policija je sumnjala da je taj novac koji je dobijan u vidu kredita, korišćen i za krijumčarenje narkotika, te da je iza toga, u stvari, stojao odbjegli pljevaljski narkobos Darko Šarić.

Da je Dudić podizao milionske kredite, upravo kada je bio pod istragom, potvrđeno je na jednoj od sjednica skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, kojoj su prisustvovali predstavnici Uprave za sprječavanje pranja novca i tužilaštva.

Interesantan je podatak da je Dudiću odobren kredit neposredno pred rekordnu zaplijenu kokaina u Urugvaju, a u čijem krijumčarenju su učestvovali i crnogorski državljani koji su mu bili bliski saradnici. On je tada podigao kredit u iznosu od 7.866.294 eura.

U međuvremenu, crnogorska policija je otvorila istragu protiv Zoje Dudić, kako bi se ispitalo porijeklo imovine koju ta porodica posjeduje.

U okviru te istrage provjeravaju se i poslovanja i imovina kotorskog biznismena Smiljana Samardžića, koji je jedno vrijeme bio u poslovnim vezama sa sada pokojnim Dudićem.

Prema saznanjima Dana, provjere su počele nakon što su u decembru prošle godine u Atini uhapšeni sin i kćerka Dragana Dudića, kao i sin Smiljana Samardžića, zbog sumnje da su prali novac za klan Darka Šarića. Sem njih, tada je uhapšen i Đuro Kapetanović, ali su svi osumnjičeni nakon par dana pušteni na slobodu.

Portal Analitika