Fudbal

"Sramna i nezakonita odluka prvog čovjeka Saveza"

FK Zeta: Neće ti uspjeti 'Genije', nećeš ugasiti naš klub kao što si zacrtao

Iz fudbalskog kluba Zeta oglasili su se povodom današnje odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Crne Gore da vrati ekipe Zete i Budve u trećeligaški rang takmičenja.

FK Zeta: Neće ti uspjeti 'Genije', nećeš ugasiti naš klub kao što si zacrtao Foto: ugc
Portal AnalitikaIzvor

"Upitanju je sramna i nezakonita odluka  prvog čovjeka Saveza Dejana Savićevića", navode iz FK Zeta u saopštenju. 

FSCG: Zeta i Budva vraćeni u treću ligu
7
FSCG: Zeta i Budva vraćeni u treću ligu
25.06.2024 13:19


Oni ističu da je trideset dana trebalo Dejanu Savićeviću da donese sramnu, nezakonitu, nečasnu i sujetnu odluku, da FK Zeta vrati u niži rang takmičenja i zabrani napredovanje godinu dana u viši rang.

“Takmičenje u kojem su naši momci, zadnjih godinu dana, nakon nezapamćenog dominiranja srednjom regijom, ubjedljivo slavili prvo mjesto. Nakon baraža u kojem smo pokazali da smo ubjedljivo najbolja ekipa treće lige i baraža koji smo igrali za sebe, a ne za Budvu ili Ibar", kazali su oni.

Oni smatraju da prema njihovom klubu ima drugačiji kriterijum.

"Dejan Savićević ima svoj cilj, koji je zacrtao još mnogo ranije. I ne krije on to, ne krije da Zeti sudi drugačijim kriterijumima od ostalih klubova u Crnoj Gori. Trudio se on to da pokaže svih ovih godina. Od kada postoji CFL nikada ni jedan klub nije kažnjen kao Zeta. Naprotiv, Zetu je kaznio vise nego sve klubove zajedno”, kazali su oni.

Ali, ističu iz FK Zeta, nije dovoljno, nije Zeta umrla, kao što je mislio prije godinu dana, pa danas nastavlja gdje je stao i današnjom odlukom pokušava da dovrši započeti posao.

“Dejan Savićević je danas pokazao da je veliki borac za regularnost takmičenja, ne da Dejan Savioćević da se namjesti ni jedna utakmica u Crnoj Gori i nikada nije, osim utakmice Zete. Borac za regularnost očigledno je bio odsutan kad su mu ispred nosa čitave crnogorske javnosti namještane na stotine utakmica i to dobrim dijelom od klubova na čijem se celu nalaze članovi njegovog izvrsnog odbora ili je taj istančani osjećaj za namještaljke ipak procijenio da samo Zeta namješta utakmice", poručili su oni.

Na kraju su kazali da Savićeviću neće poći za rukom da se ugasi Zeta

"Neće ti uspjeti „Genije“, nećeš ugasiti Zetu kao što si zacrtao, a da ti bude lakše biće Zeta opet prvak Crne Gore. Tik tak".

Portal Analitika