Portal Analitika
 • Politika
 • Društvo
 • Abiznis
 • Sport
 • EURO 2024
 • Kolaž
 • Region / Svijet
 • Kultura
 • Kolumne
 • Nauka / Tehnologija
 • Savremena karijatida
 • Ostalo
Fudbal

FSCG: Zeta i Budva vraćeni u treću ligu

Odluka FSCG nakon spornog meča u baražu za ulazak u drugu ligu

FSCG: Zeta i Budva vraćeni u treću ligu Foto: FSCG
Portal AnalitikaIzvor

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore na današnjoj sjednici donijela je odluku da fudbalske klubove Zeta i Budva vrate u treću ligu.

"Komisija FSCG je FK „Zeta“i FK „Budva“ izrekla disciplinsku mjeru vraćanje u niži stepen takmičenja - zabrana napredovanja u viši rang takmičenja za takmičarsku sezonu 2024/2025 zbog učešća u neregularnosti utakmice 3. kola Baraža za popunu Druge lige Crne Gore između FK „Budva“ – FK „Zeta“, čime su počinili prekršaj iz člana 92 Disciplinskog pravilnika FSCG", navodi se u saopštenju.

Kako su dodali, osim toga, igračima FK „Zeta“ Raičević Danilu i Matanović Bojanu i igraču FK „Budva“ Stijepović Marku izrečena je disciplinska mjera zabranja igranja u trajanju od po 18 mjeseci zbog učešća u neregularnosti utakmice 3. kola Baraža za popunu Druge lige Crne Gore između FK „Budva“ – FK „Zeta“, čime su počinili prekršaj iz člana 92 Disciplinskog pravilnika FSCG.

U izrečenu disciplinsku mjeru igračima Raičević Danilu, Matanović Bojanu i Stijepović Marku uračunava se vrijeme provedeno Odlukom o suspenziji od 27.05.2024. godine. Žalba ne zadržava sprovođenje izrečene disciplinske mjere zabrana igranja., ističe se u saopštenju FSCG.

Iz saveza dodaju da je komisija kaznila FK „Ibar“ novčanom kaznom od 300,00 eura zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici 2. kola Braža za ulazak u Drugu ligu Crne Gore odigrane između FK „Ibar“ – FK „Budva“ čime je počinio prekršaj iz člana 74 stav 3 u vezi stava 1 Disciplinskog pravilnika FSCG.

"Na današnjoj sjednici Komisija je FK „Zeta“ izrekla novčanu kazna u iznosu od 300,00 eura zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici 1. kola Braža za ulazak u Drugu ligu Crne Gore odigrane između FK „Zeta“ – FK „Ibar“ čime je počinio prekršaj iz člana 74 stav 3 u vezi stava 1 Disciplinskog pravilnika FSCG. Komisija je FK „Zeta“ izrečena je iu novčana kazna u iznosu od 300,00 eura zbog slabe organizacije utakmice polufinala Kupa Crne Gore za Omladince između FK „Zeta“ i FK „Arsenal“, čime je počinio prekršaj iz člana 74 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG", navode iz tog Saveza.

Igraču FK „Zeta“ Krstović Stefanu izrečena je disciplinska mjera zabranja igranja na dvije utakmice zbog nesportskog ponašanja – vrijeđanja prema zvaničnicima utakmice sudiji i delegatu po završetku utakmice polufinala Kupa Crne Gore za omladince između FK „Zeta“ i FK „Arsenal“, čime je počinio prekršaj iz člana 58 stav 1 tačka 2 Disciplinskog pravilnika FSCG, navode iz crnogorske kuće fudbala.

Komisija FSCG je donijela odluku i da zvaničniku OFK Mladost Lob.bet Marku Mugoši izrekne novčanu kaznu u iznosu od 1000,00 eura i zabranu obavljanja funkcija na tri utakmice zbog nesportskog ponašanja – psovanja i vrijeđanja sudije utakmice po završetku revanš utakmice Baraža za popunu Meridianbet 1. CFL odigrane između OFK „Mladost Lob.bet“ i FK „Otrant-Olympic“ čime je počinio prekršaj iz člana 58 stav 1 tačka 2 Disciplinskog pravilnika FSCG.


Portal Analitika