Regioni

U neposrednoj blizini tvrđave Goražde

Firma "Carinvest" započela uklanjanje otpada

Kontrolnim inspekcijskim pregledom, a u već formiranom predmetu ,,odlaganje starog asfalta", nadležni inspektor Službe za inspekcijske poslove Opštine Kotor je konstatovao da se vrši uklanjanje materijala sa predmetne parcele u neposrednoj blizini tvrđave Goražde

Firma "Carinvest" započela uklanjanje otpada Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor


Prije nekoliko dana, kamioni kompanije Carinvest, vlasnika bivšeg predsjednika Opštine Budva Marka Bata Carevića, deponovali su stari asfalt u blizini tvrđave Goražde, na teritoriji Opštine Kotor, zbog čega je po prijavi građana reagovala nadležna Služba za inspekcijske poslove Opštine Kotor.

“Izlaskom na lice mjesta konstatovano je, da pravno lice ,,Carinvest“ postupa po izdatom nalogu postupajućeg inspektora i vrši utovar i odvoz materijala koji je bio odložen u neposrednoj blizini tvrđave ,, Goražde”, saopšteno je iz Službe za inspekcijske poslove Opštine Kotor.

Kako je ranije za Pobjedu kazao pomoćnik načelnika Službe za inspekcijske poslove Opštine Kotor Miro Anđelić, odgovornom licu firme „Carinvest“ dat je nalog da deponovani materijal ukloni u roku od sedam dana.

Službi za inspekcijske poslove Opštine Kotor je 22. maja oko 12 časova i 5 minuta prijavljeno da se na teritorijalnom dijelu oko tvrđave Goražda vrši odlaganje starog asfalta od strane firme Carinvest Kotor.

Nadležni komunalni inspektor je po registrovanoj prijavi izašao na lice mjesta i u momentu inspekcijske kontrole je konstatovao da je na teritorajnom dijelu neposredno u blizini, odnosno ispod tvrđave Goražda odložena veća količina starog asfalta. U momentu kontrole na licu mjesta nije zatečena mehanizacija. Odloženo je oko 100 do 150 kubika starog asfalta.

Odgovorno lice firme Carinvest je pozvano od strane inspektora i upoznato o sprovođenju inspekcijskog nadzora, preduzete su upravne mjere i radnje, kako bi se ova nepravilnost u što kraćem roku otklonila i ispravila.Izdat je nalog odgovornom licu da se deponovani materijal u roku od sedam dana ukloni, a odgovorno lice u firmi će biti prekršajno sankcionisano.Po zakonu o komunalnim djelatnostima i zakonu o upravljanju otpadom kazne se kreću od 500 eura do 1.500 eura.Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
M Maksim_neregistrovani
27.05.2023. 22:01

Koliku će kotorska policija odediti kaznu ovome grbaljskom biznismenu i nosiocu najvećih crkvenih odlikovanja. A vidi se kako i na koji način narušava okoliš Boke i Crne Gore. Ko nadgleda otklanjane ovog štetnog otpada kotorska policijo?

0
0
H Hahahah_neregistrovani
25.05.2023. 10:58

Sad ce ga istovariti niz neku liticu.

7
0