Svijet

Eruptirao više od 50 puta u posljednja četiri vijeka

Filipini: Podignut nivo uzbune zbog aktivnosti vulkana Majon

Filipini su podigli nivo uzbune na tri zbog vulkanua Majon, nakon što su zabilježeni vulkanski potresi i stotine odrona kamenja.

Filipini: Podignut nivo uzbune zbog aktivnosti vulkana Majon Foto: AP Photos/John Michael Magdasoc
Portal AnalitikaIzvor

Vulkan, visine od 2.462 metra u centralnoj provinciji Albaj, "ispoljava magmatsku erupciju", saopštila je filipinska vulkanološka agencija.

Agencija je podigla danas nivo uzbune za vulkan Majon na tri na skali od pet, nakon što je nivo uzbune podignut na stepen dva 5. juna.

Agencija je navela da ljudi u radijusu od šest kilometara od vulkana moraju da se evakuišu po hitnom postupku, kao i da piloti treba da izbjegavaju prelete u blizini kratera vulkana, javlja Rojters.

Podsjetimo, Majon je jedan od najaktivnijih od 24 vulkana na Filipinima, a eruptirao je više od 50 puta u posljednja četiri vijeka.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.