Zanimljivosti

Ferrari otvara fabriku električnih vozila

Izvršni direktor Ferrarija Benedeto Vinja najavio je da će nova fabrika vozila sljedeće generacije ovog luksuznog proizvođača automobila biti otvorena u junu 2024.

Ilustracija Foto: Pexels
Ilustracija
AgencijeIzvor

Fabrika na lokaciji u Maranelu, na sjeveru Italije, "biće spremna u junu 2024.", dvije godine nakon početka izgradnje, rekao je Vinja u intervjuu tokom Blumbergovog Foruma za tržišta kapitala u Italiji.

"Takozvana elektronska zgrada imaće montažne trake sa fleksibilnošću izrade električnih i neelektričnih automobila", dodao je on.

Predviđeno je da modeli koji koriste samo baterije kao i hibridni plug-in modeli dominiraju u portfoliju kompanije u drugoj polovini decenije, dok će hibridni automobili činiti 35 odsto isporuka tokom prvog kvartala.

Prelazak Ferrarija na elektrifikaciju napredovao je sporije od rivala, a proizvođač luksuznih superautomobila preduzima pažljive korake da zadrži klijentelu koja kupuje motore sa unutrašnjim sagorijevanjem.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.