Zanimljivosti

Evo šta znači novi logotip na gumama

Proizvođači u autoindustriji trude se da idu u korak sa vremenom, pa je tako i Pirelli učinio potez u tom smjeru.

Ilustracija Foto: Pixabay
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Svi se trude da svijetu i kupcima pokažu kako, bar deklarativno, posluju u skladu sa ekologijom i održivošću - nisu izuzetak ni proizvođači guma. Pirelli je, zato, dizajnirao novi logotip za identifikaciju guma koje sadrže najmanje 50 odsto materijala biološkog i recikliranog porekla.

Nova oznaka, koja prikazuje dvije strelice u krugu, biće utisnuta na nove proizvode, i jasno će sugerisati kupcima o kakvim se gumama radi.

Ova oznaka korišćena je prvi put na gumama P Zero E, koje sadrže više od 55% materijala bio-baziranog i recikliranog porekla, piše Revija Hak.

Glavni izazov u razvoju novog P Zero E bio je spojiti potrebu za održivošću sa performansama koje se zahtjevaju od guma. Ovaj cilj postignut je zahvaljujući novim materijalima, koji uključuju lignin, rejon, biosmole i druge.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.