Društvo

Čestitke DPS-a, Gvozdenovića i Šturanovića rukometašicama Crne Gore

Izvor

Odavno zlatne crnogorske rukometašice, ostvarile ste još jedan san nacije. Po svemu do sada učinjenom, upravo vama pripada da u Crnu Goru donesete prvo olimpijsko odličje.

Hvala vam što ste još jednom pokazale kako se bori za svoju zemlju, što ste vašom sportskom borbenošću, umijećem, zlatnim srcima i duhom zajedništva dosegle svjetski vrh sporta. Hvala za beskrajni ponos i sreću svih ovih dana, za crnogorsku zastavu na olimijskom tronu.

Svim srcem uz vas, do kraja, za Crnu Goru! - kaže se u čestitki DPS-a upućenoj rukometašicama Crne Gore.

Povodom osvajanja prve olimpijske medalje za Crnu Goru, čestitke su uputili potpredsjednik DPS-a i potpredsjednik Skupštine Crne Gore Željko Šturanović i politički direktor DPS-a i raniji predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Branimir Gvozdenović.

Čestitka potpredsjednika DPS-a Željka Šturanovića

- Spektakularnim pohodom na olimpijski tron ispisale ste najsjajniji datum u istoriji crnogorskog sporta i ispunile naša srca ponosom i srećom. Pokazale ste svijetu kako se bori za državu i za tim. Sve što ste do sad učinile na svjetskoj rukometnoj sceni zaslužuje posebnu pažnju i olimpijska medalja je kruna vašeg predanog rada. Ponosan što će se baš pred vama zavijoriti crnogorska zastava na olimpijskom tronu, uz nadu da će već danas to izboriti i vaterpolisti, upućujem vam najsrdačnije čestitke i zahvalnost na pobjedničkom plamenu koji ste rasplamsale - kaže se u čestitki Željka Šturanovića.

Čestitka političkog direktora DPS-a Branimira Gvozdenovića

- Vjerovali smo u vas od trenutka kada ste prvi put izašle na teren u reprezentativnim dresovima. Predanim radom i vjerom u tim stigle ste na olimpijski vrh i dokazale da šampionski duh ne zavisi od veličine zemlje, već od znanja, borbenosti i sigurnosti u sebe. Vi i vaše ostale kolege učesnici OI dokaz ste da je mala država Crna Gora zemlja šampionskog duha, uspješnih sportista velikog srca. Hvala vam što svijetom proslavljate ime Crne Gore i što joj baš vi donosite prvu olimpijsku medalju. Vjerujemo da ce se vašem sjajnom uspjehu pridružiti i naši vaterpolisti - kaže se u čestitki Branimira Gvozdenovića.

Portal Analitika