Društvo

Edin Krnić vlasniku vratio torbu punu novca

Putopisac Edin Krnić još jednom je svojim sjajnim, ljudskim gestom izazvao pažnju. Krnić je sinoć u prostorijama "Multikoma" u Podgorici našao torbu pun novca i potom je vratio vlasniku.

Edin Krnić vlasniku vratio torbu punu novca Foto: RTCG
RTCGIzvor

Krnić je za Portal RTCG ispričao da je sinoć oko 20 časova u "Multikomu" našao kesu punu novca, i odmah tražio pomoć osoblja da se utvrdi kome ta torba pripada.

"Pogledali smo snimke sa nadzornih kamera i utvrdili da je turski državljanin Yunus Can, inače sa prebivalištem u Crnoj Gori, sinoć prilikom trgovine u 'Multikomu', nemarno spustio torbu sa novcem na pult gdje su izloženi mobilni telefoni, a kako je rekao da se ne sjeća da je to uradio, bio je mišljenja da novac ima kod sebe. Ja sam našao tu torbu i pozvao Veselina Pajovića, radnika 'Multikoma' koji je na moje insistiranje odmah provjerio nadzorne kamere i onda je u konsultaciji sa kolegama došao do zaključka da je torbu izgubio Yunus Can, njihov redovni mušterija. Na veliku njegovu sreću, 'Multikom' je imao njegov kontakt, i odmah sam ga pozvao da dođe i uzme torbu. Bio je zbunjen jer nije znao da je izgubio novac, nije znao o čemu se radi i mislio je da je to neka neslana šala. Ali nakon sat vremena,Yunus Can se javio i rekao da je izgubio tobru sa novcem. Dogovorili smo se da mu torbu vratim, i to smo uradili u prostorijama 'Multikoma'. Kada sam mu vratio novac, bio je neizmjerno zahvalan jer je to bio novac njegove kćerke Ipek", ispričao nam je Krnić, autor poznate emisije "Oko svijeta sa Edinom Krnićem" na RTCG.

Uprkos insistiranju, Krnić je odbio novčanu nagradu.

"Posebno me raduje što jeYunus Can neizmjerno zahvalan imajući u vidu da je odabrao Crnu Goru za život sa svojom porodicom. Njegove dvije kćerke su učenice podgoričke osnovne škole. Time je i zaključio da život u Crnoj Gori provodi sa dobrim ljudima i da može računati na podršku", kazao je Krnić, opisujući ovaj događaj.


Portal Analitika