Abiznis

"Nadamo se brzom vraćanju linija iz Crne Gore ka EU"

Đurović: Dva su razloga što low-cost kompanije ukidaju linije

Ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović kazao je da nedostatak aviona i posade glavni razlog zašto low-cost kompanije ukidaju linije širom Evrope.

Đurović: Dva su razloga što low-cost kompanije ukidaju linije Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

„Na žalost, Crna Gora je samo jedna od zemalja koje će tokom jeseni biti uskraćene za neke linije. Nadamo se brzom vraćanju linija iz Crne Gore ka Evropskoj uniji“, saopštio je Đurović na tviteru.

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Anthropos_neregistrovani
30.09.2023. 06:21

Prema našem ministru nema aviona i pilota - van sezone - a bilo ih je u sezoni??? Ovo ne samo da je laž, nego je i veoma glupa laž? Low-cost kompanije moraju imati - u prosjeku - znatno veći broj putnika po letu (veći "load-factor") od redovnih avio-prevozilaca da bi postigli ekonomičnost letenja. Odnosno da bi mogli sniziti cijene i time privukli putnike. U vansezoni (low ili off-season) nema dovoljno putnika (nema potražnje) i to je glavni razlog za ukidanje linija/ili smanjenje broja letova. CG je posebno ranjiva kao izrazito sezonska destinacija. Jedini način da se zadrže letovi low-cost kompanija u toku cijele godine je da se snize cijene turističkih usluga u vansezoni - i da se turizam preusmjeri na druge vrste/ponude turističkkoh usluga (special interest programi, programi za penzionere u vamsezoni, i sl.). Ukratko, nema putnika - nema letova, g. ministre?

0
0
K Konik_neregistrovani
29.09.2023. 09:58

Keba se javi, vaistinu se javi! Ostroga mi!

2
0
P Poenam_Dei
29.09.2023. 06:57

Nije do tebe šećeru. Oni to namjerno rade samo da obale URU. Što će nam letovi ka inostranstvu. Uvedi ti prevoz iz Babušnice, Donje pripizdine i ostalih evropskih metropola

4
0
P PODGORICANIN_neregistrovani
29.09.2023. 06:36

baravno vi nista niste krivi, nekad pozitivne kompanije sada subu debelom minusu zbog svetosavskog zapošljavanja i nesposobnih kadrova po dubini!

5
0