Politika

"Kao predstavnici Srba u Crnoj Gori"

Đuričković: Najmanje što bi Mandić i Knežević mogli da urade je da uskrate podršku Vladi

Socijaldemokrate (SD) pozdravljaju odluku lidera bivšeg Demokratskog fronta, Andrije Mandića i Milana Kneževića, da uskrate podršku i pokrenu postupak za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore. To je kazao međunarodni sekretara SD-a Miloša Đuričkovića.

Đuričković: Najmanje što bi Mandić i Knežević mogli da urade je da uskrate podršku Vladi Foto: Gradski
Portal AnalitikaIzvor

„Glasanje Vlade Crne Gore za Rezoluciju o Srebrenici, uprkos činjenici da je većina parlamentarne većine protiv Rezolucije, predstavlja kršenje volje parlamentarne većine. Ako uzmemo u obzir da je jučerašnja sjednica u Ujedinjenim nacijama bila istorijska bitka za Vučića, Srbiju i srpski narod ma gdje god se on nalazio, logično je da je jučerašnje glasanje Crne Gore strašan udarac prije svega za predstavnike Srba u Skupštini Crne Gore“, rekao je Đuričković. 

Ako je, kaže, pred put za Njujork, Patrijarh srpski Porfirije davao blagoslov Vučiću, čitane molitve tokom jučerašnjeg dana i zvona zvonila na svim crkvama u Srbiji, najmanje što su Mandić i Knežević mogli da urade kao predstavnici Srba u Crnoj Gori je upravo da uskrate podršku Vladi Crne Gore. 

Ističe da je odluka Andrije Mandića i Milana Kneževića da uskrate podršku Vladi Milojka Spajića, logičan i očekivan čin. Svakako je dokaz da, bez obzira na cijenu, spremni su do kraja braniti srpski narod, kaže Đuričković. 

„Koliko god se ja lično ne slagao sa stavovima gospodina Kneževića i Mandića, bilo bi nestvarno očekivati da podržavaju Vladu Crne Gore koja je, kako oni tvrde, glasala za to da se Srbi proglase za genocida narod. Ipak, i da se desi takav neralan scenario i nastave da podržavaju Vladu koja je, kako oni tvrde, proglasila Srbe za genocidan narod, imao bih samo reći: Su čim ćete izać pred Miloša i pred druge srpske vitezove, koji žive doklen sunca grije“, zaključio je međunarodni sekretara SD-a.

Portal Analitika