Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Đukanović: Oni koji sebe nazivaju demokratama zadiru u privatnost i ugrožavaju slobodu mišljenja

Predsjednik osudio prijetnje Bursaću i uredniku i redakciji Antena M

Đukanović: Oni koji sebe nazivaju demokratama zadiru u privatnost i ugrožavaju slobodu mišljenja

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović najoštrije je osudio prijetnje bosansko-hercegovačkom novinaru Draganu Bursaću, kao i Darku Šukoviću, uredniku radija "Antena M", i njegovoj redakciji.

Đukanović: Oni koji sebe nazivaju demokratama zadiru u privatnost i ugrožavaju slobodu mišljenja Foto: Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

"Nažalost, u posljednje vrijeme smo svjedoci da se ugrožava sloboda drugačijeg mišljenja i stava i od strane onih koji sebe nazivaju demokratama, istovremeno zadirući u privatnost poslenika javne riječi na nezakonit i najprizemniji način", napisao je Đukanović na Tviteru.

Predsjednik je poručio da su sigurnost, sloboda i zaštita novinara imperativ za izgradnju svake demokratske države, čemu, kako je rekao, teži Crna Gora kao buduća članica Evropske unije EU.

"Očekujem od nadležnih organa da se hitno otkrije i kazni akter ovih monstruoznih prijetnji, nezabilježenih u građanskoj Crnoj Gori. U demokratskom društvu koje gradimo podrazumijevaju se novinarske slobode i pravo na drugačije mišljenje i stav", napisao je Đukanović. 

Portal Analitika