Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Drakić: Radnici ASK su trpjeli mobing; Leković: Nadam se da će Perović saopštiti po čijem je nalogu radila

Drakić: Radnici ASK su trpjeli mobing; Leković: Nadam se da će Perović saopštiti po čijem je nalogu radila

Predsjednik Sindikata ASK, Dušan Drakić, kazao je da je prošlo skoro deset mjeseci od kako je počeo bunt radnika u Agenciji za sprečavanje korupcije. 

Drakić: Radnici ASK su trpjeli mobing; Leković: Nadam se da će Perović saopštiti po čijem je nalogu radila Foto: RTCG
Portal AnalitikaIzvor

"Ova agencija je jedna od prvih preduzeća koje mora da bude primjer za transparentnost. Ta bahatost nas je najviše boljela. Radnici su rekli dosta. To su heroji današnjice, a ovo nam je velika satisfakcija. Velika je naša žrtva i borba. Ovo je poraz jednog sistema", poručio je Drakić u emisiji "Akcenti" na TVCG.

Podsjetio je da su se radnici organizovali sindikalno, ali su, kako kaže, udarili u zid od strane menadžmenta.

"Krenuli su razni pritisci, radnici su trpili mobing i disciplinske postupke samo zbog toga što su se usprotivili. Podnijeli smo desetine prijava. Htjeli smo da vidimo da li su naše sumnje opravdane ili ne", dodao je Drakić.

Prema njegovim riječima, hapšenje Perović je poraz cijele države.

"Agencija je izgubila kredibilitet i trebaće veliki period da se oporavi. Mi nemamo savjet, niti direktora. Pitanje je kako će Agencija sada funkiconisati. Pozivam da se preduzme odgovornost. Pod hitno treba da se uradi nešto i da se stane na kraj ovoj priči", poručio je Drakić.

Momčilo Leković, potpredsjednik Odbora za antikorupciju nada se da će Perović saopštiti javno po čijem je nalogu radila i pod čijim je bila uticajem.

Prema njegovim riječima, ASK je godinama bila zarobljena institucija.

"Ovo je poraz sistema koji je bio na vlasti prije 30. avgusta. Poslata je danas jedna važna poruka. Nema nedodirljivih i neće ih biti u narednom periodu. Perović je trebala da bude čelična dama u borbi protiv korupcije, ali ona je uporna nastavljala sa nepočinstvima", poručio je on.

Prema njegovim riječima, današnje hapšenje je sprovođenje pravde i pravičnosti.

"Mi bismo bili svjetlosnim godinama daleko od Evropske unije da je bivši režim ostao na vlasti", smatra Leković.

Osvrnuvši se na reagovanja opozicije tokom današnjeg hapšenja, Leković kaže da "politički hajduci ne treba da se kriju iza Perović".

"Sva saopštenja koja smo slušali i čitali pokazuju da se bivši režim bio nalogodavac svim tim ljudima i da su bili pod njegovim uticajem. Perović je samo ispostavljala nečije obaveze", dodao je on.

Osvrnuvši se na prepiske sa Skaj aplikacije sa bivšom predsjednicom vrhovnom suda Vesnom Medenicom, Leković kaže da Perović nikako to nije smjela sebi da dozvoli.

"Žao mi je što su je mediji vidjeli tako kako su je vidjeli. Meni je nju jako žao", zaključio je Leković.

Martinović: Perović se nalazi u prostorijama SPO, nijesmo dobili pismeno rješenje o zadržavanju
0
Martinović: Perović se nalazi u prostorijama SPO, nijesmo…
17.04.2024 20:45

 

Portal Analitika