Kultura

Sjutra veče u KIC-u „Budo Tomović”

Dragana Tripković gošća tribine „Podgoričke priče“

Njen komad “Mislim da treba da razgovaramo” po motivima Bergmanovog djela “Scene iz bračnog života” u režiji Danila Marunovića, postao je za kratko vrijeme hit predstava Gradskog pozorišta

Dragana Tripković gošća tribine „Podgoričke priče“ Foto: Gradski portal
Portal AnalitikaIzvor

Dramaturškinja i pjesnikinja Dragana Tripković sjutra veče biće gošća tribine “Podgoričke priče” u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović" od 20 sati.

Kako najavljuju iz KIC-a Budo Tomović, mnogo više je čovjek sklon kritikovanju, nego priznanju. 

“To jeste neophodno, ali ne treba da bude pravilo. Upravo nam to dokazuje tribina „Podgoričke priče", jer mnogo toga ne znamo o stvaraocima koji su tek ili odavno na stazama uspjeha, a taj put počinje ili ih vodi kroz Glavni grad. Upravo taj put je suština ljudske priče, priče trajanja. A mnogo smo ih se naslušali, a tek ćemo”, navode se iz KIC-a. 

Dragana Tripković je rođena 1984. godine, na Cetinju, u Crnoj Gori. Diplomirala je na Fakultetu dramskh umjetnosti na Unverzitetu Crna Gora - katedra za dramaturgiju, TV i filmski scenario. Jedna je od osnivača pozorišne organizacije ATAK (Alternativna teatarska aktivna kompanija). Bila je dramaturg u Crnogorskom narodnom pozorištu. Producirala je nekoliko pozorišnih i filmskih dokumentarnih projekata u realizaciji ATAK-a. Dramaturg je u Gradskom pozorištu u Podgorici. 

Njen komad “Mislim da treba da razgovaramo” po motivima Bergmanovog djela “Scene iz bračnog života” u režiji Danila Marunovića, postao je za kratko vrijeme hit predstava Gradskog pozorišta. Potpredsjednica je crnogorskog PEN centra i članica Crnogorskog društva nezavisnih književnika.

Portal Analitika