Politika

“Srećom po Nikšić i Crnu Goru politički kraj im se bliži”

DPS: Zbog pokušaja skrnavljenja državnih praznika nikšićka vlast zaslužuje žaljenje i prezir

“Džaba vam svi bilbordi ovoga svijeta, džaba vam sve ilustracija, džaba vam pokušaj unižavanja i 13. jula i 21. maja, jer Crna Gora je zemlja antifašizma, nezavisna i suverena, zahvaljujući generacijama naših predaka"

DPS: Zbog pokušaja skrnavljenja državnih praznika nikšićka vlast zaslužuje žaljenje i prezir Foto: Antena m
Portal AnalitikaIzvor

Iz Opštinskog odbora DPS Nikšić ukazali su danas da aktuelna lokalna uprava u toj opštini ni 13. jul, kao nijedan državni praznik, nije mogla da čestita građankama i građanima bez svojih poigravanja i manipulacija sa državnim simbolima. 

Ovoga puta, ističu oni, ilustracija im je poslužila kao pokriće za loše i zle namjere.

Opština Nikšić čestita Dan državnosti Crne Gore i uz trobojke
15
Opština Nikšić čestita Dan državnosti Crne Gore…
10.07.2024 12:09

“Kad već toliko očajnički pokušavate da budete Crnogorci ili Srbi po uzoru na kralja Nikolu, morate prvo osuditi Podgoričku skupštinu, pa se onda predstavljati kao "nasljednici" dinastije Petrović-Njegoš. Prihvatite sve što su predstavnici dinastije Petrović učinili za crnogorsku kulturu, nauku, prosvjetu, autokefalnu crkvu itd”, naglašavaju iz DPS.

Poručuju im da je 13. jul Dan ustanka crnogorskog naroda protiv okupatora i domaćih izdajnika, dakle protiv četništva čiju ideologiju lokalna vlast slijedi. 

“Džaba vam svi bilbordi ovoga svijeta, džaba vam sve ilustracija, džaba vam pokušaj unižavanja i 13. jula i 21. maja, jer Crna Gora je zemlja antifašizma, nezavisna i suverena, zahvaljujući generacijama naših predaka, koji nas čine ponosnim i kojih se sjećamo sa pijetetom, i osjećajem rodoljublja, koji vi nikada ne možete imati, jer je vama matica i domovina druga država”, navode iz DPS Nikšić.

No, kako dodaju, srećom po Nikšić i Crnu Goru politički kraj im se bliži. 

“Bliži se dan kada će opet pobijediti antifašističke ideje, kada će vam građani dati pravi odgovor i za srednji prst i za prijetnje, a najviše za nesposobnost i nerad, kojem svjedočimo svakog dana”, zaključuju iz DPS NK.

Portal Analitika