Društvo

Dodijeljene nagrade pobjednicima video konkursa #MojGrad na putu ka EU

Glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Predrag Zenović uručio je nagrade pobjednicima i pobjednicama video konkursa #MojGrad na putu ka EU, koji je Ministarstvo evropskih poslova organizovalo za učenike/ce osnovnih škola u maju povodom Dana Evrope. Konkurs je organizovan uz finansijsku podršku Evropske unije kroz projekat EU4ME, a u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija.

Dodijeljene nagrade pobjednicima video konkursa #MojGrad na putu ka EU Foto: Ministarstvo evropskih poslova
Portal AnalitikaIzvor

Prvo mjesto osvojili su Filip Bigović, učenik 7. razreda OŠ "Njegoš" sa Cetinja i Edin Bećirović, učenik 7. razreda OŠ ,,Nedakusi" iz Bijelog Polja. Petra Bogdanović učenica 7. razreda OŠ "Njegoš“ iz Kotora osvojila je drugu nagradu, a Andrija Deretić, učenik 8. razreda OŠ „Milorad Musa Burzan“ iz Podgorice treće mjesto. Grupa učenica 8. razreda OŠ ,,Mahmut Lekić" iz Tuzi, Drinčić Helena, Dedvukaj Iva, Niković Najla i Krnič Bisera, osvojile su specijalnu nagradu za timski trud. 

(VIDEO) Bigović, Bogdanović i Deretić pobjednici konkursa „Moj Grad na putu ka EU“
5
(VIDEO) Bigović, Bogdanović i Deretić pobjednici konkursa…
31.05.2024 16:14

„Posebno mi je drago što imamo djecu iz sve tri regije Crne Gore, jer evropska intergacija se odnosi na sve nas i upravo zajedno možemo da doprinesemo njenom uspjehu. Vi tako što ćete nastaviti da budete marljivi, da učite i otkrivate nove horizonte, budete znatiželjni i kreativni, a mi s druge strane da vrijedno radimo na tome da sjuta imate što više prilika za školovanje, usavršavanje i posao. Vi ste generacija koja će sjutra imati priliku da studira gdje god poželi u Evropi, jer vjerujemo da će do momenta kada vi stasate za fakultet, Crna Gora biti članica Evropske unije“, kazao je Zenović nakon uručivanja nagrada.

Zadatak takmičara/ki je bio da naprave i na svom Instagramu/Facebook profilu objave reel, u kojem će predstaviti grad u kojem žive, tako što će na zanimljiv, orginalan i kreativan način predstaviti prirodne ljepote, bogatu kulturu i inspirativne ljude svog grada, kao i dinamične promjene i dešavanja koja oblikuju njegov put ka EU. Na konkurs je stiglo preko 50 prijava.

Stručni žiri koji je odabrao najbolje činile su predstavnice Ministarstva evropskih poslova, Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i mlada social media influenserka Nikolina Radusinović.

Portal Analitika