Politika

Poručio predsjednik Republike Srpske povodom glasanja o Rezoluciji o Srebrenici

Dodik: Sramna izdaja Crne Gore, sa Vladom u Podgorici nećemo održavati nikakve kontakte

Na pitanje kakav je njegov stav o podršci Crne Gore rezoluciji o Srebrenici, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je odgovorio da nema Srbina koji, uprkos ranijim najavama crnogorske Vlade, nije ostao šokiran onim što je napravila Crna Gora.

Dodik: Sramna izdaja Crne Gore, sa Vladom u Podgorici nećemo održavati nikakve kontakte Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

„To je lekcija iz koje svi mi Srbi moramo da izvučemo pouku i da prestanemo da budemo budale koje uvijek vjeruju u pravdu i istinu. Vlada koja je donijela ovakvu odluku nije prijatelj Republici Srpskoj i nećemo održavati nikakve kontakte s njima. Predstavnici Srba koji su zaobiđeni iz ovih procesa, ostali su dostojanstveni i pokazali su svoj odnos prema rezoluciji. Mi razumijemo njihov položaj, koji je jednako težak kao i naš položaj u BiH“; istakao je Dodik.

On je konstatovao da Srbi u Republici Srpskoj i Crnoj Gori nemaju drugu otadžbinu osim Srbije, i to je pokazala i ova rezolucija.

„Naša sloboda i snaga je u Srbiji i doći će dana kada ćemo i zvanično svi biti zajedno. Mi smo jedno po svim pitanjima i sve ovo što smo gledali ovih dana, kao i sramnu izdaju Crne Gore, ujedinilo nas je još više i pokazalo da su Republika Srpska i Republika Srbija jedna država“, naglasio je Dodik u intervjuu za agenciju Srna.

Portal Analitika