Region

"Održaće se sjednica Narodne skupštine i odmah nakon toga proglasiti nezavisni status"

Dodik prijeti 'nezavisnošću' RS ako Šmit nametne zakon o državnoj imovini

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske (RS) zaprijetio je nezavisnim statusom tog bosanskohercegovačkog entiteta, ukoliko visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit nametne zakon o imovini.

Dodik prijeti 'nezavisnošću' RS ako Šmit nametne zakon o državnoj imovini Foto: rtrs
RSEIzvor

"Održaće se sjednica Narodne skupštine i odmah nakon toga proglasiti nezavisni status Republike Srpske", kazao je Dodik danas u Banjaluci nakon sastanka sa predstavnicima vlasti Republike Srpske.

Teritorijalni integritet i suverenitet BiH kao jedne države sa dva entiteta i Brčko Distriktom garantovani su Dejtonskim mirovnim sporazumom, a ovaj sporazum i Ustav BiH ne daju pravo na otcjepljenje nijednom entitetu.

Zvaničnici RS-a, na čelu s Dodikom, osporavaju legitimitet visokog predstavnika, jer su se njegovom zvaničnom imenovanju u Vijeći sigurnosti Ujedinjenih nacija protivile Kina i Rusija. Druge zemlje su navele da za to nije ni bilo potrebe.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
Z Znamo_neregistrovani
13.09.2023. 12:08

Ti prijetis već 20 godina, a znaš da to započnes, RS nestaje za 48h

11
2
Z Znamo_i_mi_neregistrovani
13.09.2023. 12:26

@Znamo_neregistrovani Griješiš,RS nestaje za suma sumaru ( 24+24 ) x ( loga + lnb ) x n! sati. Uživaj.

1
8
J Jakoboli_neregistrovani
13.09.2023. 21:00

@Znamo_i_mi_neregistrovani U pravu si ovaj gore lupa jer nezna da piše brojeve posto se 48 piše sa tackom znaci tacno je 4.8 sati

0
1