Region

"Legalna i legitimna inicijativa o mirnom razdruživanju"

Dodik: Prije će nestati Amerika, nego Republika Srpska

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da je legalna i legitimna inicijativa o mirnom razdruživanju koju će ovaj entitet BiH podnijeti i da je neće spriječiti „američka ozlojeđenost i bijes isfrustriranog ambasadora Majkla Marfija“.

Dodik: Prije će nestati Amerika, nego Republika Srpska Foto: SRNA
Portal AnalitikaIzvor

Dodik je to kazao upitan da prokomentariše saopštenje Ambasade SAD u kojem se ističe da „secesija ili razdruživanje Republike Srpske ne znači njenu nezavisnost niti kraj BiH nego kraj Republike Srpske“. 

Ambasada SAD u BiH: Nema međunarodne zavjere da se ukine Republika Srpska, "razdruživanje" ne znači nezavisnost, nego njen kraj
2
Ambasada SAD u BiH: Nema međunarodne zavjere da se ukine…
24.05.2024 13:53

„Sasvim je legitimno da Republika Srpska predlaže, a mi ćemo predložiti sporazum o mirnom razdruživanju. Oni izgleda kada bi se probudili i vidjeli bilo šta što dolazi iz Republike Srpske mislili bi da se radi o secesiji“, istakao je Dodik.

On je ocijenio da je prisutan izopačen način razmišljanja kod stranaca, te ukazao na, kako tvrdi, laži koje prate proces u vezi sa usvajanjem rezolucije.

„To je evidentna prevara o Srebrenici. Oni sada žele da tu priču pokriju sa ovom tvrdnjom kako će nestati Republika Srpska. Prije će nestati SAD nego Republika Srpska“, poručio je Dodik.

Amerikanci, kaže on, samo i plasiraju laži da bi skrenuli priču s debakla u Generalnoj skupštini UN i načina organizacije sjednice i zbog toga pribjegavaju prijetnjama.

„Nijesu se udostojili da reaguju na očigledno kršenje Ustava kada je riječ o pokretanju inicijative u Generalnoj skupštini, a sada bi prijetili na inicijativu koju pokreće Republika Srpska. E, neće moći“, rekao je Dodik.

Portal Analitika